söndag 7 december 2008

Söndag = Röd dag

Då flickorna och jag var i Stockholm köpte jag ett nystan kidsilk hazeWincent garn. Vad kan ett liten nystan på 25 gram räcka till undrade jag och började provsticka på en Candle flame . (Lite förändrad från ursprungsmönstret, mellan flammorna ligger fyra maskor som stickas i rätstickning. Det innebär att de aviga varven är helt och hållet aviga. Alltså ett varv då man håller kollen och ett varv vila.) Färgen heter "marmalde" och den är verkligen upplyftande i den Bohusländska grådimman. Dessutom verkar det bli mycket mer sjal än jag kunde drömma om, gillar bubbligheten skarpt och tänker inte sträcka ut och blocka den då jag är färdig.
Stickningarna framför tvn just nu är "Enkel sjal där garnet alltid räcker" . Det har blivit flera stycken i olika färger. Visar här ett tomterött fluff. 100% angora, tänker ha den på mig när tomten kommer.
Blir ofta klappad då jag bär angorasjal, folk kan inte låta bli att känna efter.
Har inte pyntat växthuset ännu men har planer, tänker hänga upp många små plåtljustakar på väggen. Ett reafynd som legat till sig sen i somras. Tror det blir en fin kontrast till den järnvitriolgrå väggen.
Nu doftar det pannbiff från köket och efter det ska vi återgå till pepparkaksbaket.
Ha det gott hälsar Koftan

3 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Fin variant på Candle Flame. Gillar färgen jättemycket.

Tant Kofta sa...

Färgen är så maffig och ljuslågorna framträder mycket vackrare när mellanrummmet är lite bredare.

Fidiluren sa...

Jag tycker också att din variant är så fin. Gillar även att den blir bubblig. Jag köpte svart garn i förra veckan till just en Candle Flame och ska precis börja. Får nog fundera på att lägga in några maskor mellan lågorna. Tack för tipset!