söndag 25 januari 2009

Ett favoritmönster x 2

Växter, träd och skog finns i mitt hjärta, jag fick tidigt följa med pappa som var skogvaktare ut i skogen. Där mår jag alltid bra.
Här är ett mönster som jag gillar, det är lite stramt men ända otvetydigt löv tycker jag. När guldklimpen och jag slog ihop våra påsar hade han en läskudde som han gillade jättemycket.
Den var i orangegul syntet teddy med en bred vit rand. Hemslöjdfanatikern inom mig höll på att dö av att ta in ett sånt "monster" i sitt eget hem. Jag mötte konfliketen med att sticka en kudde i denimgarn till min rara man. Nu har kudden hängt med i snart 25 år, den är fin ännu tycker jag.

Här ser ni en del av mitt nystädade vardagsrum. Fotöljerna är loppisfynd (50 kronor). De har klätts om med grafitgrå vadmal som vävts för den Italienska armén, Harrys arbetskläder i Kinna sålde restpartiet. Över ryggen hänger två "Bladplädar" i mohair. Jag har använt tjock 80 talsmohair och stickor 9. Åtgång till en pläd ca 225 gram. Plädarna används flitigt, vi bor i ett gammalt hus och vi har det lite väl svalt ibland
Imorgon kommer det flera löv.
Hej fr. Koftan

7 kommentarer:

Emma sa...

Det är ett mycket vackert mönster och ni verkar ha ett så otroligt vackert hem!

fale artut sa...

Härligt Koftan! Jag tror att din man har fått ett vackrare liv sen du virvlade in i hans värld!

fale artut sa...

Men OJ så fint och välstädat och fullständigt dammlöst och sandlöst, perfekt med en ny, fin kamera så att vi ser hur DUKTIG du har varit! Det tycker jag verkligen!
Jag har läst din kommentar på förra inlägget och mina mungipor är ända vid öronen, men du vet väl att jag gillar dig?! Med eller utan sand!

Maria sa...

Visst är det härligt med löv. jag gillar dessa mönster jättemycfket. Kul idé med tjockare mohaitgarn som pläd.

Maria sa...

SMart drag att förvandla kudden så att den passade dig också.
Ser hemtrevligt ut i ditt vardagsrum med fåtöljer och böcker!

kristina sa...

Fin inlägg! Behöver ingen annan kommentar! Hej från Kristina

teresa sa...

Härligt med sådan återanvändning!!
Plädarna är jättefina, kudden likaså. (men en kudde i orange teddy - jag får rysningar...)