måndag 26 januari 2009

Flera blad

Visar några fler stickade blad idag.Halsduken är stickad i Drops alpacka i ett vackert melerad grönt garn. Åtgång 150 gram, stickor 3.5
Tröjan är stickad av Idenas silkegarn, en kvalitet som inte säljs längre. Jag har använt tröjan mycket och tvättar den i ylleprogrammet i maskinen. Lagom på många sätt.

Till sist visar jag min sängstickning, ibland känner jag inte för att läsa då jag ska sova. Då plockar jag fram en lätt (jag menar viktmässigt) stickning. Här är underbara Kidsilk haze och Addi laze stickor 3.5 en perfekt kombination. Färgen heter Jelly, en favorit!
Tänker att jag ska sticka en bred och lång sjal i samma mönster av mitt vinstgarn det är ju björklövs grönt och då blir det nog fint med det. Den inpirationen har jag fått från Signe mitt i Livet som gjort flera fina sjalar i vackert björklövs mönster.
hej fr. Koftan

6 kommentarer:

Kaja sa...

Jösses! Den där sjögräsgröna sängstickningen vet jag inte om jag skulle våga ge mig på i sängen. I mina ögon såg det inte ut som någon "slöstickning" precis. Fast mysig!

Mia stickar sa...

Så härligt med lite björklöv nu när alla ligger på marken översnöade. Sängstickningen för tankarna till nyutslagna löv. Det kommer nog en vår i år också!

Anna sa...

Så fina grejer och Jellysjalen är sååå fin! den färgen är helt fantastisk!

fale artut sa...

Hej Koftan!
Det ser ut som nåt man måste TA på, du vet, som en bra bok!
Eller ett litet lamm......

kristina sa...

Vilka fina grejor! alla ljuvliga på sitt sätt, men det är klart att det där luftigt mjuka ser väldigt lockande ut. Kan du somna?

Tant Kofta sa...

Det är jättebra att sticka "lätt" en stund innan man ska sova. Kidsilk Haze är verklig njutning. Färgen så figg och glad