söndag 8 februari 2009

En grön dag

SIM. Sporrad av axelvärmaren i lila silkwool av garn från Bella kom idén att sticka en axelvärmare med en bladbård runt halskanten. Jag har sett den fina bården på flera bloggar i höst både hos Signe och Kristina. Själv har jag stickad pulsvärmare med bladbård och håller på med en beskrivning till dem. Helst av allt skulle jag vilja köpa en grön nyans av silkwool men mitt överjag sa Nej! Istället blev det att rota i beredskapslagret, till bladmönstret behövs ett slätt rundspunnet garn för att mönstret ska framträda bra. Jag hittade 250 gram Najad från Sjuntorp i en blek pistageton. Fel färg alldeles för mesigt
SA Så det blev det härvning med knäpphärvel och omknytning med lintråd.

LA Ner i tvättstugan, fram med Zenits yllefärgerBIM Ner i grytan. 90 grader 30 minuter. Försiktig tvättning och sköljning. Centrifugering i tvättpåse. Och här är resultatet av en liten provstickning, färgen är GLAD ÄRTA.

Idag har jag och maken varit till skogs, jag har lekt fotograf och han skogsarbetare. En härlig tur, jag avslutar dagens bloggande med att visa en av bilderna. Den här furustocken skall följas från skogen fram till färdigt alster i slöjdsalen.

Nu har jag skrivit hundra inlägg och i helgen passerade räknaren 15000 besökare.

Det skall firas återkommer i frågan. Hej fr. Koftan

9 kommentarer:

fale artut sa...

Grattis, grattis, tycker du att det har varit svårt att göra så många inägg? 100 stycken är inte illa pinkat, jag tycker att du har gjort det väldigt bra!
Det var en mycket grön färg, absolut inte mesig. Bra när man kan använda det man har, så får man fylla på beredskapslagret när tillfälle ges......
Det ser ut mannen äri sitt rätta element, där i skogen.

Medea sa...

Vilken härlig grön färg!

Mia stickar sa...

Grattis! 1500 besökare är inte illa. Det visar ju att du har en väldigt trevlig blogg!

kaanon sa...

Tack för tipset, men jag tror att nåt föll bort för det står "Jag tror garnet skulle passa till Då kommer den vackra strukturen till sin rätt." eller vill du få mig nyfiken? :)
Isf har du lyckats! Jättefin grön färg!

Maria sa...

Blev en härligt grön färg. Är lite extra förtjust i grönt just nu. Håller precis på att virka mina första pulsvärmare. Axelvärmare har jag aldrig hört talas om, men allt som värmer är bra!!

kristina sa...

Vad fin färgen blev! Det brukar bli bra med vitt underlag, och nu hade du grönt. Lite svårare då att få exakt vad man tänker, men det kan ju inte bli annat än bra, när man gör bra recept. Mycket snygg färg!

makiato sa...

Gratulerar till 100 inlägg och alla besökare!
Fint du lyckades med färgningen.

Anonym sa...

Snygg färg och lövet lika snyggt...jag har testat detta också.
Kanske ses vi någon gång på loppis eller något stick-cafe här i Inlands Södra Härad // stickAJärna

Tant Kofta sa...

Tack för färgberömmet.
Jag är så glad för alla besök, vad roligt att ni kommer tillbaka.
StickAJärna vad roligt att du finns i närheten, nu blev jag lite nyfiken.