tisdag 24 mars 2009

Om att fånga en färg på ett hus som är gult

På väg till jobbet i Majorna åker jag upp ur Tingstadstunneln och vidare ner i Götatunneln varje dag. Då man kommer upp ur Götatunneln passerar man Danmarksterminalen och precis då man åkt under gångbron till terminalen ligger det gula huset till höger. Jag har hastigt sneglat på huset varenda dag i flera år och tänkt att det har en så vacker och levande färg.
Ockragul som skiftar lite efter väderlek och ljus. Sen har jag funderat hur jag ska komma åt att ta ett foto av huset, att fånga färgen på bild. Den optimala platsen för ett foto är från själva terminalen, men det är ju lite magstarkt att åka till Danmark för att få ett foto på ett gammalt hus.Igår hittade jag lösningen. Viola gör sin Prao på en förskola i Majorna den här veckan och hon är en bra fotograf. På vägen till Majorna placerades hon i sätet bakom mig och tog de här två bilderna.
På vägen genom Majorna fångade hon också en blå himmel och spårvägnsledningar.
På hemvägen sätt hon i framsätet bredvid mig och tog bilden som både visar färgtonerna och den strikta och balanserade fasaden.
Till sist blev det en Götatunnelbild som är härlig, det blå ljuset symboliserar att tunneln går under en kanal.
Blått och gult lyfter fram varandra på ett särskilt vis, eller hur?
hej fr. Koftan som nu ska virka svampar............

7 kommentarer:

Annepålandet sa...

Ja, blått og gult er jo komplimentære farger, så de passer ekstra godt sammen. Sånn sett kan man jo si at det svenske flagget er perfekt komponert (men vi nordmenn liker jo rødt, hvitt og blått bedre, uansett... ;-) ).
Flotte, litt annerledes bilder!!!

Astrid sa...

Vilket bildspel! Kul att se.
Tingstadstunneln skämtade vi om i går på jobbet. Där hamnar man alltid när man åker fel i Gbg.
Vi som inte är där så ofta alltså.

The Willow Fairy sa...

Så kul att höra att du jobbar i moajorna, väldigt trevlig stadsdel om du frågar mig (för jag bor ju där)

Garntrollet sa...

Åh, vilka härlig bilder. Och vilket vackert hus!

Jag har en fråga om fröna: ska de "drivas" upp, dvs. kan jag sätta krukan i mitt miniväxthus eller blir det för fuktigt? Och tack, snälla rara för det underbara paketet! Vilket trevligt slut (när jag hämtade ut det på kvällen igår) på en i övrigt ganska dålig dag :-)

kristina sa...

Vilken fotograf Viola är! Jättefin bildsvit, men du är ju så bra på det! Jag känner väl igen det som avbildas, då det även är vägen till mitt jobb. Hej!

fale artut sa...

Det var mycket fina bilder! Här i Östersund finns också ett gult hus som åldras vackert. Det fanns även en gul billack som åldrades ungefär lika, fast det kanske inte var så snyggt!
Häftig tunnelbild, vilken blåfärg!!

Tant Kofta sa...

Anne: Blått och gult är inte fel och Norskt Blått-rött-vitt är frejdigt och friskt.
Willow: Jag gillar Majorna mer och mer, det är ok att pendla en bit då man trivs.
Garntrollet: Det passar bra att driva i hus men passa på att lufta lite varje dag. Se också till att det kommer lite värme underifrån.
Kristina: Viola har en blick för bilder, visst är det en speciell färg på huset?
Fale. Garnet framme, jag nystar och njuter.