torsdag 16 april 2009

Lyckat stenjakt

Så här ser gången som går från växthuset fram till trappan ut. Halvrundeln framför växthuset är lagd med skiffer, gången har vi lagt med platta "funna" stenar från gårdens marker plus en och annan gatsten. Jag gillar svängen som rundar stolpen där hängmattan ska hänga i sommar.
Hit kom vi i måndags och sen var både helgen och stenarna slut. Nu återstår gången mot vedboden och ytan framför dörrarna.
Ikväll har vi varit uppe i skogen en sväng och samlat sten och lagt i högar. Under vintern har en skogsväg renoverats och då har många platta hällar kommit i dagern.
Nu återstår transport nerför bergen med hjälp av traktor så vi kan lägga färdigt våra gångar.
Här är så härligt, våren har exploderat på bara ett dygn. Gräsmattan har blivit grön och fåglarna sjunger så mycket dom orkar.
Hej fr. Koftan

8 kommentarer:

maja sa...

Det kommer att bli jätte fint när allt är klart. Roligt att man kan hitta stenar i naturen. Våren har stannat upp här i Dalarna

Rosenvante sa...

Jättebra att ni kan återvinna stenarna. Det som syns är ju snyggt och håller med om att rundningen vid pålen där hängmattan ska vara är fin. Ska bli roligt att se hur det blir när allt är färdigt.
Här är det så vackert nu men kylan kom tillbaka igen. Svårt att förstå när solen skiner att det ska vara så kallt. Vinterjacka och mössa var på under kvällspromenaden.

Mia sa...

Åå, jag vill också ha en trädgård där man kan göra så där fint. Och växthuset är jättesnyggt, är det gjort enligt egen ritning?
H: Mia

Susilull sa...

Åh så fint det blev!
Du får gärna komma hem till mig och lägga sten ;-)

Vilken fantastiskt flygtur du varit ute på, lycko dig!!
Älskar också att flyga och önskar mig en helikopterfärd!

fale artut sa...

Oj vad ni är duktiga! Det blir Fale Fint! Du kommer att få arbetarhänder och det är bra, men visst blir de lite nariga och besvärliga att sticka med?
Här har vi mycket snö. men lite grönt kan man se om man står på näsan vid rabatterna mot husväggen.

kristina sa...

Ert stenprojekt är så snyggt formgett och ni är ena hejare på att arbeta med tungt arbete, men resultatet är helt klart värt alla vedermödor.

The Willow Fairy sa...

Så fint det är redan kommer att bli underbart när det är klart. Välplannerat med plats för hängmattan redan. Jag ser att du tänker på allt.

Höstanemon sa...

Hej Tant Kofta!

Det kommer att bli supersnyggt med gångarna. Vi kommer gärna och inspekterar och provgår när det är färdigt!!

Ha en riktigt bra helg!

Hälsningar
Höstanemonen