söndag 28 juni 2009

Blomsterflickornas reunion

I strålande sol och 28 graders värme har vi haft en träff med "blomsterflickorna". Jag blev inbjuden till flickornas gemenskap i början av 90talet. Det var Torprosen och hennes gamla arbetskamrater som börjat träffas för att åka runt och titta på sevärda trädgårdar. Från början var upplägget heldagsutflykt med flera studiebsök. Vi startade alltid med "champanjefrukost" hemma hos någon, fortsatte ut på trädgårdsbesök med avbrott för lunchpicnic i det gröna. Dagen avslutades alltid hemma hos någon med middag och bagageluckan full av blommor.
Nu bor någon av de ivrigase flickorna i himlen och flera är inte så ifarten längre coh därför har vi har inte setts på ett tag. Men idag samlade Torprosen och jag ihop gänget, vi startade med lunch hos Rosen och avslutade med eftermiddagskaffe hos mig.
Det var så roligt att träffas och många glada minnen kom fram. Ett av de bästa var då vi blev stoppade av en polis. FÖR ATT VI KÖRDE FÖR SAKTA! "Vi hinner inte se allt vackert om vi kör för fort" sa vi. Så släppte vi fram polisen på den smala vägen och allt var frid och fröjd igen.
Bilderna är tagna i Torprosens trädgård. Rosen heter Constance Spry som är en underbar klätterros. Pionen är en Bowl of beauty , den är heller inte så dum. Rabatten mot huset går inte av för hackor. Allt i Rosens trädgård är maxat liksom (det är allt hon gör).
Hej fr. Koftan

9 kommentarer:

fale artut sa...

Underbara bilder! Den med rosor och moln får du göra vykort av! Magiska kort, magisk trädgård! Monets trädgård skulle ju inte sitta fel att besöka..... Men det finns ju godsaker på närmare håll, och där man pratar förståeligt!
Mycket fint, Koftan, som vanligt!

Mia stickar sa...

Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Och det där med champanjefrukost lät ju inte dumt!

Susanne sa...

Vilka härliga bilder!

Rosenvante sa...

Verkligen en toppendag ni haft. Torprosen har verkligen en vacker trädgård och delar av din har vi ju redan fått njuta av.
Må så gott i värmen

kaanon sa...

Vilken underbar historia och vilka underbara blommor! Sånt ger livet en färgklick!

AnJa sa...

Fantastiska bilder! När jag lyckas riktigt bra med någon bild brukar min Pappa (hobbyfotograf) att kalla det "slumpskott" för han blir så avundsjuk... Rosor med moln var ett riktigt "slumpskott" du Koftan :-)

Tant Kofta sa...

AnJa: Det var ett slumpskott!

AnJa sa...

Sssshhhhhh, gör som jag, låtsas att det är jätteplanerat :-)

kristina sa...

Riktigt ögongodis, speciellt rosorna högst upp. De skulle jag vilja ha.