fredag 26 juni 2009

En ros, en award och en fråga

En ros: Det blir en ros idag också. Här är en gammal sort från England, före 1838 står det i min rosbok. Rosen heter "Tuscany Superb". Det är en Gallicaros som blommar en gång under sommaren och då är man på besök i himlen. Fick en fråga om härdighet av Mia som bor lång norr om Umeå. Jag bor ju i zon 2 så det mesta går bra här hos mig. Det finns mycket härdiga Canadensiska rosor att köpa för de som bor kallt. Färgen på "Tuscany superb" är så mörkt vinröd så kameran liksom inte förstår hur den ska bära sig åt för att fånga färgen.
En Award: Idag kom en glad överaskning! Jag har fått en award av Mia Stickar, är så glad och hedrad, tack snälla Mia!Jag skickar hälsningen och rosen till er allihop och särskilt till Fale Artut. Utan henne och hennes vackra handspunna garner hade jag aldrig börjat sticka uppifrån och ner.
En fråga:Appropå "uppifrån och ner", en fråga till alla som stickar såna koftor. Att så många skulle bli intresserade hade jag inte kunnat föreställa mig och då jag tittar i backspegeln borde jag varit bättre förbered och gjort en del moment tydligare och bättre. Nu är min plan att jag ska göra det och samtidigt föreslår jag att vi samlar alla koftor och visar dem på ett ställe. Vad sägs om en blogg i stil med Vintage stickning, där man antingen blir inbjuden eller också mailar ni bildfil och text till mig så lägger jag in (det är ju några stickerskor som inte har blogg)
Samtidigt vill jag ha er hjälp och hitta de svaga punkterna i beskrivningen, så det blir bättre.
Hej fr. Koftan

23 kommentarer:

Rosenvante sa...

Bra idé, skulle vara kul och få se hur alla gjort och hur de blev.

fale artut sa...

Det är en fin idé!
En sån där Ljusblå!
Jättekul att se många koftor, jag tror att de är mycket olika och det är ju det som är tjusningen!

fale artut sa...

Hjärnan fungerar dåligt i värmen... TACK för dina rara ord!

Mia stickar sa...

Vilken bra ide! Och sen Koftan! Du är en otrolig lärarinna!

kristina sa...

Vilken vacker ros! Jag förstår att färgen är ovanlig och vacker! Det där med en blogg för koftorna gillar jag. Dåä kan man följa arbetena och se dem färdiga, trots att man inte är med. det känns faktiskt som att man är lite utanför. Men...jag är ju i full gång på Vintagestickningen! Man kan in te göra allt!

AnJa sa...

Ja, det vore kul med en koftblogg. Det är ju så härligt att se hur många olika koftor det kan bli av samma mönster. Och stående ovationer till Tant Kofta! Du är en toppenfröken. Nu har jag bara en ärm kvar. Hurra!

Annas Alster sa...

Det låter som en bra idé, jag tänkte på detsamma senast idag!

Sunna sa...

Du är så klok, jag är gärna med på en blogg om denna underbara stickning. de svaga punkterna tyckte jag du fixa, bla. när du visade tipset om halskragen i kartong, kilen under armen visade du perfekt, det jag hade problem med innan jag fick hjälp av andra koftstickor var hur jag bäst fördelade maskorna från start.

Annepålandet sa...

For en skjønn rose!
Takk for kommentar på bloggen min! Jeg får ikke koftan til å sitte pent fra halsringingen/over bysten - den er nok for stor. Jeg må regne maskeantall på nytt igjen, og begynne helt forfra. Men det går greit. Jeg liker både fasongen, garnet og fargene veldig godt - og vil at det skal passe perfekt!!!
Ha en fin helg!

Anette L sa...

Em koftblogg är en kul idé :o)
Jag har verkligen gillat att sticka koftan och har bara en ärm kvar nu. Jag kommer absolut att sticka en till, i ett annat garn, för jag är inte så nöjd med mitt garnval till första.

Anonym sa...

Jättebra idé att samla alla kofterna. Har flera gånger tänkt att det skulle vara roligt att se hur olika en kofta efter samma mönster kan bli. Jag håller fortfarande på med nederdelen av koftan, arbetet går sakta men säkert framåt. Tycker att du har varit en fantastisk lärarinna som gjort bra beskrivningar, visat med fina bilder och tagit dig tid att svara på alla frågor. Tror du har din karriär som "nätlärare" tryggad :-)

Bettan

stickresan sa...

Härlig ide TantKofta. Det skulle vara så kul att se allas koftor. Själv håller jag på att leta nytt garn, men fick till oket riktigt bra innan jag upptäckte att färgen var helt fel för mig.

Ullfull sa...

Gärna en koftblogg!
Jag har varit dålig på att sticka koftan, jag får inte till det som jag vill, men jag kommer inte att ge mig!!
Du är en toppenlärare!! Vilket tålamod!!
Många Gotlandsrosor till Dig!
Anita

curiosa´s stickerier sa...

Ja det tycker jag skulle vara jättekul att se alla koftar. jag håller på med ärmarna nu så snart går jag i mål!!
Tack tant Kofta för detta underbara! Inte bara koftan men kontakten med alla bloggare har varit jättekul!
Utan dej hade det inte varit nån blogg för min del ;-)

Eldstickan sa...

Håller med det vore superkul med en visa-alla-koftor-blogg!
Och jag tycker nog att du har förklarat det mesta väldigt tydligt och bra. Det har varit bra att "vänta" lite och läsa folks frågor då har man snappat mer;o) Så att ha tålamod och att klura har lönat sig...

missen sa...

Vilken bra ide, med en koftblogg. Jag tycker att din beskrivning har varit jätte tydlig, och rolig att följa// solig hälsning från Marie

Garnängeln sa...

Jätte bra ide. Har varit en rolig resa att se koftan växa fram.
Kramizar Linda

Medea sa...

Det är ju en jättebra idé. Det är så kul att inspireras och se alla tröjor och hur olika de blir. Du är fantastisk som fixat det här med oss. Jag hade aldrig kommit igång att sticka två koftor till mig i sommar annars och nu är jag sugen på fler. Jag är inte klar med min andra men snart så...

The Willow Fairy sa...

Bra idé, jag är på. Även om koftan ligger lite lågt just nu i värmen, annars tycker jag att beskrivningen har varit bra även om det blev lite förvirring i början (baksida/bakstycke) Skulle vara riktigt kul att kunna se alla koftorna på samma sida och få ännu mer inspiration.

Sussry sa...

Vilken kul idé det var med "uppochner-koftan". VAr inte själv med och stickade, men har följt inläggen och faktiskt fått svar på en hel del frågor som dök upp när jag gjorde en sådan typ av tröja för ett par månader sedan.

Du har alltid en sådan massa roligt och fint på din blogg.

in-knit sa...

Hade varit jättekul med en blogg för alla koftorna!
Du har verkligen gjort ett kanonjobb och vi är många som är tacksamma!
Kramar

Metta sa...

Låter som en jättebra idé att samla alla koftor på ett ställe. Håller med alla om att du gjort ett fantastiskt jobb. Är så nöjd med min kofta, som just nu ligger under fuktig duk och ska visas på bloggen i morgon.

metamorphosis sa...

Mycket bra idé med att samla alla färdiga alster - och om du ska lägga upp den här beskrivningen på fler ställen så måste du absolut ta med filmerna med ökningsinstruktioner - de är super!!