måndag 1 juni 2009

Nu är det riktigt roligt!

Vad roligt att så många vill vara med på ett "uppifrånochnerkofta" äventyr!
Gensvaren från er har sporrat mig att fundera kring hur jag lägger upp ett inpirerande jobb för oss.Något som är viktigt för mig är att det här ska bli kul och kravlöst. Lösningarna är alltid många. Jag ska försöka beskriva hur jag brukar tänka och göra, extra roligt blir det om alla som är med fyller på med tankar och tips. Imorgon kommer ett inlägg med vad du behöver skaffa inför starten . Därefter har jag planerat en notis om kanter och knapphål och ett om olika raglanlösningar. Därefter blir det stickprov och så kör vi igång!
På bilden ovan har jag provstickat lite med mitt silkegarn för att se om det tar sig bra ut på foto (så det inte blir för mörkt). Jag tycker det ser ok ut. Fick en fråga var jag köpt silkegarnet. Det är Idenas silkegarn som jag köpt billigt på rea, härvat och sen färgat. Zenits färger finns här och jag tycker om dem, de är lite omständiga att jobba med men har hög färgäkthet. Appropå att sticka koftan randig, jag tycker moddellen lämpar sig mycket väl till det eftersom ränderna lägger sig så snyggt på axlarna. Det kan du se här eller här. Ett utmärkt sätt att använda rester i beredskapslagret.
Många hej i sommarkvällen från Tant Kofta
Om någon mer vill vara med blir jag ännu gladare!

23 kommentarer:

Marias stickning och läsning sa...

Hej! Jag vill också gärna vara med på uppochnerkoft-stickningen. Har inte prövat den metoden än så det blir kul. Ska bara sticka avsluta en skolavslutningskofta till ett av barnbarnen först.

Bente sa...

Jag vill också vara med. Har provat en gång men det blev inte riktigt bra.Ska frogga den och börja om eller så tar jag något helt annat. Vilken kul idé

Sunna sa...

Åhh vad kul det ska bli, jag har lagt in din banner och lite reklam på min blogg, hoppas det är ok annars måste du säga till. Nu ska jag välja garn

Veronica Tingvall sa...

Åh jag skulle så gärna vilja vara med men jag håller just på med en tröja jag gärna vill ha klar. Kanske hoppar jag på om en vecka eller två för det skulle vara bra kul...

Hoppas du får en fin dag /Veronica

KARIN sa...

vilken kul ide.
Jag vill gärna vara med.
Hälsningar karin.

Pixi sa...

Ja jag tänker pröva jag med om mönstret inte e för svårt,e ju lite nybörjare inom denna changern.Perfekt!! har precis 2 färger som jag tänkte randa..Toodeloo så länge!=)

Medea sa...

Visst vill jag vara med. Får se bara hur det blir med min onda axel. Just nu får den konstigt nog vila från stickning för att bli bra nån gång. Men vilket kul initiativ att visa hur du brukar göra.
Kram Efwa

Garntrollet sa...

Jag vill också vara med! Självklart. Nu när jag fått undan några gamla projekt! När drar vi igång...? :-)

Ps. Ordverifieringen var: bultant :-) Inte bulltant.

PetraO sa...

Vad roligt! Jag har stickat kofta uppifrån och ner tidigare men inte blivit riktigt nöjd - så jag är gärna med!

curiosa sa...

Hej
Vill hemskt gärna vara med
//Curiosa

Anonym sa...

Jag hänger också gärna på, har aldrig tidigare hört talas om detta sätt att sticka kofta på. Jag vet inte om jag stickar lika snabbt som er andra, men jag skall ligga i som en liten lus och verkligen försöka hålla takten.
Ett underbart initiativ som jag inte kan motstå=)

in-knit sa...

Jag vill också gärna vara med om jag hinner! Har en del annat på gång också, precis som alla andra!
Tack för ett bra initiativ!
Kramar

TvaNystan sa...

JAg vill ju åxå vara med!!!! //Eva

Anonym sa...

Hej det vill jag oxå vara med på , hoppas det inte gör nått att jag inte har någon blogg själv....
Vänliga hälsningar Marie

marre71@hotmail.com

AnJa sa...

Jag tycker åxå det skulle vara kul att vara med. Kan man sticka en liiiiten barntröja??? En stor hinner jag nog inte hänga med i... :-)

Garnängeln sa...

Hej!
Jag vill ju också vara med på det här kuliga!
Har redan sett ut mitt garn.
Kramizar Linda

Annela sa...

Jag vill också vara med - jag har koftgarn liggande och det skulle vara kul att sticka en kofta på det hållet. Det har jag aldrig gjort förut.

Stickorren sa...

Jag har garn att sticka en sån kofta i, och jag har nog tänkt att göra en, men det har inte blivit av ännu. Jag har så mycket på gång nu, så får jag komma släpande efter så hänger jag på.

The Willow Fairy sa...

Vad underbart att så många ville vara med.

Annepålandet sa...

Dette blir jo gøy - så mange som blir med! Jeg har strikket en genser i det garnet i fjor. I begynnelsen var jeg ikke fornøyd med det, men etter å ha brukt genseren litt, er jeg veldig fornøyd - myk og fin har den blitt, og silke er utrolig deilig å ha på.
Er straks klar med pinnene!

Nina sa...

Skulle vilja vara med... men har inte tid på ett tag.

Kommer beskrivningarna att ligga i din blogg, eller är de hemliga på nåt sätt? Om inte så kan jag ju sticka senare när tiden infinner sig.

Janette sa...

Hej hej! Jag vet inte om jag hinner sticka nåt men jag kollar in och följer er om du har några käcka tips :-) Annars har jag händerna fulla med vintagestikcningen och buttercup KAL (du ska inte va med i den? ;-)

Vi ses!

Anonym sa...

Får man vara med även om man inte har någon blogg? Jag blev så glad när jag såg detta, för jag har länge varit sugen på att lära mig "top-down knitting". Jag har sett det i boken "Custom Knits" men jag förstod inte det där med "tubular cast on" som man ska göra när man börjar.
Hur som helst har jag allt material som krävs och skulle väldigt gärna haka på.