torsdag 23 juli 2009

Ibland är det bra med lite regn!

För då kan man få städ och röjningslust. Idag har jag gått loss i mitt vävrum, det ligger i gaveln på vårt garage och är byggt till mina vävstolar med fönster i tre riktningar för att få bra ljus. För det är egentligen vävning som är min grej. Jag har bla. gått handvävningsutbildning på textilinstitutet i Borås. Men nu är stolarna ihopplockade, det går inte att få till en kreativ vävning med heltidsjobb och barn. Stickning passar bättre, då kan man sitta i huset ihop med de andra och ta sig ett varv då och då.Jag har alltid varit lite av en periodare och en städning innebär att man hittar fram till "gamla minnen" och alla mina perioder passerar revy. I slutet av 1970 talet lärde jag mig att spinna och köpte då den här spinnrocken av en spinnrocksmakare i Norrköping. Nu ska den igång igen för i en ullsäck hittade jag ett UFO som jag inte rört sen 1995 då jag var mammaledig med Viola.
Kardflor, garn och en halvstickad kofta i ett "Wålstedts" inspirerat garn. Det är finull och gobeläng ull som jag färgade med Zeniths ullfärg. Nu vill jag ta tag i projektet, det får nog bli en "uppifrån och ner kofta"
Åren under och efter mammaledigheten jobbade jag mycket med ull och tovning. Jag gjorde djur och dynor. Tyvärr fick jag ett malangrepp för några år sen så mycket fick slängas. Men en del som inte var angripet blev behandlat i frysboxen (minst 2 dygn) och sen noggrant förpackat i pappersäckar och idag packade jag upp en säck. Där låg bland annat den här ullen:
Jag får sån lust att bara sätta igång och karda!
Hej fr. Koftan

10 kommentarer:

fale artut sa...

Men har du gjort det garnet? Så häftigt det blir uppstickat, nu fick jag ju nya idéer och jag somm ska måla mäbler.....
Vilken SKATT du har, och ÄR!
Och väva, det är underbart men det klarar jag inte, men nu blir dina flickor stora och mannen han knyter flugor till fisket med lite ull och då sitter han hos dig med din vävstol! Blev det saga av alltihopa, inte då, det låter kalasbra! Men sticka mera, gör det, det är så inspirerande!
Ehh, ska di inte starta något eget? Koftans ull, knappar o garn med garn och fibrer????? Och kanske lite stolar vid ett lagom stort bord, som mannen M gör, om man vill slapre och utbyta tankar?!
Huvvaligen så många idéer det finns!

Sunna sa...

Vilken skatt du har som bara legat där och väntat

maja sa...

man kan verkligen hitta roliga saker i sina gömmor.

Metta sa...

Så roligt att du har en spinnrock från Erik Gustafson i Norrköping. Jag köpte både en karda och två sländor av honom på 80-talet, som jag tyvärr inte använt på länge. Han var nästan blind, men gjorde helt underbara saker.

Visst är det kul när man gör "fynd" när man städar. Undrar vad jag kommer att hitta, när jag börjar städa i mitt förråd.

Rosenvante sa...

Vågar inte ens tänka tanken vad man ska hitta om man börjar röja i alla lådor och kartonger. Då ska det nog regna väldigt många dagar om jag ska börja rota i dem. Men kul grejer hittade du. Så det är vävare du är i botten, har alltid önskat mig en vävstol, men det har aldrig funnits plats till den. Nu tänker vi ju skaffa fler friggebodar, men inte till sådana roliga projekt, utan andra, barn som kommer hem, jag har ju 4:a och gubben två, så det blir ju några när alla kommer. Vi behöver nog många friggor antar jag. :)

Medea sa...

Ååh vilken ljuvlig ull du hittade. Tänk om jag kunde hitta sånt fint i mina gömmor. Det ska verkligen bli kul att se vad du gör av allt det vackra.

The Willow Fairy sa...

Jag är också sådan att jag gärna kikar igenom vad jag har i alla skrymslen och vrår i alla fall en gång om året. Ditt UFO var ju en verklig skatt, helt underbar färg. Älskar allt som är det minsta grönt, mossigt och skogigt och detta ser ju ut som du plockat mossa direkt från en gammal stubbe. Hmm... det var menat som en stor komplimang även om en mossig stubbe kanske inte lät så positivt...

fale artut sa...

Spinnrocken är underbar! Finns såna nu? Jag har inte hittat någon svensk spinnrock.........

Anonym sa...

Jag letar som en besatt efter en spinnrock, svensk eller utländs, bara den är funktionsduglig. Då jag har begränsad erfarenhet av att spinna blir letandet inte direkt lättare. Ja, ja, får väl fortsätta leta och hoppas på lite tur.

Elisabeth sa...

Fantastisk vacker färgkombination på kardfloren, det bar roper på att bli något....