söndag 19 juli 2009

Liten Finlandsrapport med garn

Vi hade en rolig och givande resa! Med mycket mat, läskande drycker, trivsamt sällskap och dans till finskt dansband på Färjan. Timmarna i Helsingfors tillbringades vid hamnen på salutorget och så en sväng upp på paradgatan för besök på Marrimekko och en butik med bara Muminprylar. Sen blev det ett garnbutiksbesök.
Tack Mikaela för tipset om garnaffär, Menita var en riktigt bra garnbutik med stort sortiment. Där fanns Drops, Rowan, Finska Novita och några andra finska märken. Då jag klev in i butiken hade jag bestämt mig för att köpa finskt. Det blev en härva av Wetterhoff Sivilla tunn silkwool i en vacker ljupblå ton. Men sen låg mitt favoritgarn där i en perfekt färg för mig, "olivmossgrön" Loden från Madil. (Exakt samma blandning som Rowans felted tweed fast lite tjockare.) En av mina karusellkoftor är stickad av det garnet, koftan är mycket flitigt använd och i fin form efter två säsonger. Så mina finska ambitioner försvann snabbt som en avlöning och det blev Italienskt istället.

Det bästa som finns med resor är att prova nya rätter. Här är en strömmingspirog som jag åt vid salutorget tillsammans med en pilsner.
En perfekt liten lunch!
Hej fr. Koftan

5 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Härligt grön färg. Kul att köpa garn när man är på semester det blir kanske inte alltid som man tänkt sig, men man tänker ju på semestern när man stickar sedan. Det ska vara praktiska souvenirer

Rosenvante sa...

Vilken tur att du kunde ändra dig. Härlig färg är det på garnet. Visst är det kul när man kan köpa med sig minnen på detta vis.
Tur hade ni tydligen med vädret, skönt ni inte fick det dåliga väder som ligger över Östersjön nu när ni åkte.

fale artut sa...

Strömming är gott, det var ett nytt sätt att se den på!
Garnet ser majsigt ut, jag tror att du gillar GRÖNT..........

kristina sa...

Är det inte alltid så här i livet. Vi vet precis vad vi vill, men tillfälligheter gör att det blir något helt annat. Oftast bättre! Jäkligt snygg färg på garnet och tweed kan man aldig tröttna på.
Ha det bra i regn och sol!/Kristina

Fin i Formen - Margrethe sa...

Hei! Så artig header du har :)