tisdag 21 juli 2009

Uddevalla = Varmkorv, sillfilm och "tjock sej"

Idag har vi varit på vår traditionsenliga Uddevallatur. Något vi gör varje sommar och rutten är alltid den samma. Vi startar på Bohusläns museum. Jag tittade på Bohus sticknings vackra tröjor och såg en mycket intressant film om Emma Jacobsson och hennes livsverk. På bilden ser ni mitt favorit mönster "rimfrost", jag gillar rutorna och den gråblå färgtonen

Övriga familjemedlemmar ser på "sillfilm" på övervåningen, något de gör varje år. När vårt museibesök är avklarat går vi vidare till en mycket skamfilad kinarestaurang och äter middag. Min man äter nästan alltid "Tjock sej" (shop suey), ett skämt från min underfundiga Bella. I Uddevalla finns Sveriges roligaste korvkiosk! Den står utanför Folkets park och är trist nog i ett ledsamt skick.
Men vilken kul idé att komma på att göra en kiosk med torn.
Hej fr Koftan

10 kommentarer:

Pinneguri sa...

Åh, jeg fikk plutselig veldig lyst til å ta en tur til Uddevalla!

fale artut sa...

Detta var något för mig! Jag gillar KORV och TORN, bättre än så där blir det helt enkelt inte!

Rosenvante sa...

Många har visat denna fina utställning på sina bloggar, förstår att den något unikt. Verkligen en härlig korvkiosk,, hoppas den får leva vidare bara.
Ines är en blandning mellan, Bichon Havanais och Papillon Phaléne, samt att mamman hade en aning pudel i sig. En äkta ullhund.

The Willow Fairy sa...

Undra vem som kom på den idén - borde fått något pris eller annan utmärkelse och korvan borde vara K-märkt eller något.

Jag måste verkligen komma iväg till Uddevalla och titta på utställningen. Lika så till akvarellmuséet och se Beskow-utställningen.

Kanske kan locka med Mamsen...

kristina sa...

Bra att du påminner mig om utställningen. Jag föreslog en tur dit som i måndags för min man, men något annat kom i vägen. Jag funderar på att köpa et kit, men det beror på vilka som finns.
Ha det bra! Kristina

siggen sa...

Fantastisk, det er rent så jeg får lyst på et lite tårn selv ;)

Marias garnhändelser sa...

Bohusstickning är fantastiskt. Sade lite fundersamt till min man häromdagen att det kanske vore kul att åka till Bohsl.museum en sväng (han har varit där flera gånger tidigare och vet precis vad det handlar om) och han sade bara rart...visst kan vi det så imorgon far vi en BFhelg till västkusten bara för att få se bohusstickat:-)Undrar om det finns något annat man kan hitta på....

The Willow Fairy sa...

Är man ändå på västkusten kan man ju ta sig en tur till Nordiska akvarell museet och kika på utställningen om Elsa Beskow. Om det är fint väder är ju Nordens Ark alltid trevligt. Kanske havets Hus i Lysekil. Eller bara sätta sig vid havet och ta en glass. Finns massor att göra.

Anonym sa...

vilken fin korvkiosk. den måste jag besöka någon gång.

Strumpetossa sa...

Kul att du brukar åka på semester till min uppväxtstad. :) De har billigt garn där också!