söndag 26 juli 2009

Om en vecka fyller Tant Kofta 1år

Jag satt här och läste andras bloggar länge innan jag vågade mig på att prova själv. Det var (och är) så inspirerande att läsa vad andra håller på med och får till. Så jag gick ett tag och funderade. Så föddes Tant Kofta och vi gillar varandra bra, så tänkte vi att nu kör vi igång. Den 2 augusti förra året skrev jag mitt första inlägg, så kul och inspirerande det är. Gick in på räknaren för en stund sen 53 335 unika besökare på min blogg, helt osannorlikt! Jag ser besökare från de flesta Svenska orter, från Norge, från Finland och en trogen besökare från Åland..... Många av er känner jag ju till för ni skriver så goda kommentarer (jag borde skriva tillbaka mycket mera). Men många är helt okända, kan ni inte berätta vem ni är?Som tack till er gör jag ett ettårs lotteri. På bilden ser ni mitt senaste mönster en "uddmudd". Ett enkelt mönster över 8 varv som jag stickat i tre tjocklekar 2,5, 3,5 och 4,5.
Garnerna under tänker jag lotta ut: Det är Viking superwash, Rowans woolcotton, Indiecita Alpacka(knallblå) och Indiecita baby alpacka(ljusblå längst till höger). Det passar bra att sticka "uddmuddar" av garnerna och jag delar upp lotteriet i två kategorier. En för bloggare och en för er som inte börjat än och bara läser. Så nu vill jag att ni skriver några rader i kommentaren, berätta gärna varför ni läser min blogg och hur länge du gjort det. Det gör inget om du gör reklam för lotteriet i din egen blogg och glöm inte att önska vinstgarn. Du som inte har blogg klicka på anonym och sen är det bara att skriva. Det blir dragning den 3 augusti.
hej från Koftan
ps. såsmåningom kommer mönstret till "uddmuddarna" läggas ut här på bloggen. ds

102 kommentarer:

Katrina sa...

Hej! Jag e gärna med i utlottningen, fina garner! Ser fram emot mönster på muddarna. Jag snubblade in här för ett tag sen, när vet jag inte. Jag tror jag sökte på mönster på koftor och hittade en uppocknerkofta som jag skulle vilja prova någongång. Till hösten/vintern hade jag tänkt! Har också snart hobbybloggat i ett år, men inte riktigt än. Det är riktigt roligt och det är kul att både lämna kommentarer och få kommentarer. Jag håller mest på med väskor och filtar själv, men tänkte sticka lite fler tröjor så småningom.

Anonym sa...

Grattis till 1år. Tack för en trevlig blogg som innehåller lite av varje fast mest och bäst STICKNING. Har ingen blogg ännu men kanske snart, har inte kommit till skott än.

Tack och grattis!
kicki107@hotmail.com

Anonym sa...

Klart man vill vara med om denna utlottning, har spanat på din blogg ett per månader, och naturligtvis stickar jag en "Koftans Kofta".Kul ide att dela med sig.Har inte någon egen blogg, men kallas för Ann i Trelleborg hos dig. Tack för det fina koftmönstret och ha en fortsatt skön sticksommar, kram Ann.(lillannen@hotmail.com)

Pernilla sa...

Grattis till 1 år och alla besökare. Jag vill gärna vara med i ditt lotteri. Det är alltid kul att titta in på din blogg. Har nog läst den nästan från början. Din upp-och-ner kofta vill jag gärna prova att sticka, men hade inte riktigt tid innan. Om jag vinner vill jag ha Rowan-garnet. Lägger in en länk på min blogg

Anna sa...

Grattis på 1-års dagen! :-)
heter Anna, bor i Österbotten (finska västkusten) och har följt din blogg sedan nån månad tillbaka. Jag hittade hit via ett inlägg på Medeas blogg när ni skulle sticka upp-och-ner koftan. Själv har jag inte hunnit testa än, men det ska jag definitivt göra när dottern blir större. Jag tar gärna del av all den stickkunskap du delar ut på din blogg! Ja, och garn jag gillar är alpaca-garner. :-)

Eva i Halmstad sa...

Hej på dej Koftan
Jag har nog läst dej sen du började och blogga, kommer ihåg ditt växthus och annat, jag letade efter din karusellkofta (koftan som var med på Stickameras sida) och hittade din sida.
Det är roligt att titta in hos dej.
Har stickat 2 TantKofta koftor nu och de kommer att bli fler.
De blir en länk från min sida också till dej, finns ju redan några =).
Vinst har jag redan fått, jag lärt mej sticka koftan uppifrån och ner. Men om jag vann i utlottningen så skulle jag allt vilja har Rowangarnet eller alpakan =)
Ha de så gott på dej.
Eva.

Stick-kine sa...

Grattis till 1år! Tänk så många vänner man får genom bloggandet och så många fina idéer! Koftan blev ju en succé! Ska kolla när min blogg "fyller år" ung 3 tror jag. Lycka till i fortsättningen, stickar gärna dina muddar så småningom - gillar alla garner! Hälsn. Stick-Kine (finns även på Ravelry)

Lotta i S-vall sa...

Hej o Grattis
Jag hittade din blogg via Anette L.
Du gör så himla mycke mysigt av dina garner.
Tack åxå för att du delar med dej av alla tips.
Har fått tillbaka sticklusten nu tack vare dej.
Stickar i alla de garner. Det är lusten bara som styr.
Lägger in en länk på min blogg jag med

Ha de gott

Kattis sa...

Jag har smygläst här nästan sedan starten skulle jag tro. (Minns att jag fastnade vid en kofttvätt utomhus och det fantastiska växthuset!) Gillar din blandning av blommor, garn och små vardagsbetraktelser, och tycker att alla dina koftor är som små karameller.

curiosa´s stickerier sa...

Hej Tant Kofta,

Grattis till ett år!

Hade läst din blogg ett tag och kom sen igång med bloggandet själv när jag skulle börja sticka uppifrånonerkoftan.

Hur jag kom in på din blogg från början? Tja det måste ha varit surfa runt o klicka på olika länkar.

Ser redan fram mot mönstret på muddarna. Favoritgarnet bland priserna om jag skulle vinna (för jag är gärna med i utlottningen) skulle vara det knallblåa från indiecita, men de är fina allihopa!

Ha det bäst Curi

Kati sa...

Hej! Jag har läst din blogg i ett par månader, kommer inte ihåg hur jag hittade hit men jag gillar din blogg och jag har fått inspiration till att försöka mig på en kofta "uppifrånochner". Dina koftor och tröjor är superfina tycker jag och det är lika roligt varje gång jag kommer in här och ser att du har uppdaterat. Tyvärr har jag varit usel på att lämna en kommentar efter mig, ska försöka bättra mig! Jag själv har ingen blogg men jag läser andras stickbloggar och jag stickar, får se om jag någon gång tycker att jag vågar starta en blogg.
Så Grattis på 1-årsbloggdagen!
Hälsningar
Kati

Kristina H sa...

Hej! Tack för en jättetrevlig blogg som jag alltid läser. Hittade dig via Annika som har "Sticka på landet". Jag bloggar sedan några år och har fortfarande inte tröttnat. Stickar också en "Tant kofta"-kofta just nu men gör som vanligt, lite efter eget huvud, min är i svart lin och ska bli lite som en swagger tror jag. Om jag vinner önskar jag mig något av Indecitagarnerna./Kristina

Bibbi sa...

Hej Syster!

Deltar inte i utlottningen.
Men vill säga grattis och
säga att jag är väldigt imponerad
vad du hinner med och kan.
Bloggen är läsvärd även för
en "sytokig" person.

kram Bibbi

textil sa...

Jag har precis börjat på en kofta och läser bloggen noggrant :-)
Egentligen hittade jag den för några månader sedan men som sagt nu är jag en flitig besökare! (Har inte anmält mig dels för att garnet inte räcker och dels för att det är stor risk för att koftan blir en UFO till i högen.) Men det är kul så länge det varar! :-)

Paradiset Kaos sa...

Jag smög runt och tittade på olika bloggar, mest för att hitta några med broderier. Hittade mest för stickning, men det gjorde mig ingenting för jag tycker sånt är intressant också.
I mars började jag en egen blogg där jag tänkte lägga in bilder på mina broderier och eventuella andra handarbeten från början till slut. Det har jag också gjort, men det har inte blivit så mycket bilder på sånt utan kanske mer annat. Jag bryr mig inte om det för jag gillar att skriva i bloggen.
Dig hittade jag nog ganska snart efter jag börjat blogga genom någon annan blogg någonstans och du är en av flera bloggskrivare som jag måste följa(får nästan abstinens när jag varit från datorn en dag). Har faktiskt lagt in dig som blogg jag följer på min presentation(finns fler, men jag vet inte hur man gör när de har andra blogg-underlag än det jag har).
Följde ditt arbete med koftan men bara som läsande för stickat har jag inte gjort de senaste 10-åren så jag måste nog träna lite först. Koftorna blev jättefina.
Det känns som det blev en liten novell, men jag gillar att läsa din blogg om både stickning och annat.

Anette sa...

Grattis på 1-årsdagen!
Jag har följt din blogg sedan någon månad tillbaka. Uppifrån- och nerkoftan var helt underbar, har stickat en. Jag vill naturligtvis vara med i utlottningen. Om jag vinner skulle jag gärna vilja ha alpackan.

Sunna sa...

Vilket kul lotteri, det knallblå skulle passa min uniform galant.
vem jag är då? ung 40 åring, rund bättre begagnad,morsa i mina bästa dagar med ett enormt krävande arbete, behöver min stickning/virkning för att varva ner och komma i balans, är nyfiken på nya tekniker och andra människor, är medelduktig, hittar enormt mycket inspiration av alla er bloggkompisar, dig hittade jag genonm en annan blogg och du är en bloggare helt i min smak. Grattis på 1 årsdagen.

Maria i Falkenberg sa...

Grattis till ett år på bloggen!
Jag hittade till din blogg genom en länk på en annan blogg och har läst den ett tag. Jag tycker att den är trevlig, bilderna är fina och loggan är super!
Även jag har försökt mig på koftan och jag är nu färdig med bålen. Jag tränar och vi får se hur det slutgiltiga resultatet blir.
Nu har jag också börjat blogga på försök, måste bara bli bättre på att ta kort......
Ha det gott!

Pellelilla sa...

Hej Tant Kofta!

Grattis på ett-års-dagen!

Jag är curiosas dotter, det blir så att man läser mammas blogg och sedan din, eftersom den ligger därute till höger som länk på hennes. Du gör coola grejor!

Skulle jag vinna säger jag tvärtom från de flesta andra, jag vill gärna ha något av de andra garnen än alpackan!

Anonym sa...

Hej Tantkofta!
vill gärna gratulera och vara med i utlottningen.Jag är en 40+ kvinna som "alltid" har stickat.
Jag har verkligen blivit inspirerad av din fina blogg och börjar mitt bloggläsande hos dej.Fick jag välja så är baby alpacka mitt val.Kramisar Maria.

iafahlen@hotmail.com

Stickeri sa...

Grattis på ett-årsdagen.

Själv började jag alldeles nyligen med en blogg. Mest för att jag köpt en ny mobil som kunde skicka bilder direkt till bloggar...
Och för att jag skulle vara med i uppifrån och ner stickningen.
Denna hittade jag, kom jag på efter lite funderande, genom Marianne Fröding.

Koftan är förstås inte klar än, men jag har lite mycket med Stockholms kulturfestival just nu... Så efter den ska jag sticka klart koftan.

Skulle jag vinna garn vill jag helst ha cotton-wool.

fale artut sa...

Hej, och du är ju min stick-Fröken! Även om du är fru också! Vem ska jag annars fråga?
Jag började blogga lite senare och hittade dej någon gång på hösten. Det är ju kärleken till ullen, garnet, blommorna och överhuvud taget lusten att skapa som fört oss samman! Och att se det stora i små saker. Jag kan räkna upp massor, men det behövs ju inte!
Fina muddar, passar ju både till handspunnet och köpt, superbra!
Du behöver inte ha med mig i dragningen! Lycka till, sägar jag till alla andra!

frisky frog sa...

Grattis i förskott (min namnsdag)! Kommer inte ihåg hur jag hittade dig... kanske genom PetraO eller var det så att du hittade mig och jag kollade tillbaka... vet faktiskt inte. Hur som helst gillar jag din blogg och att du inspirerar mig vet du ju. =) Än en gång: Tusen tack för koftan-koftan.
Om jag skulle vinna din utlottning önskar jag mig Rowans woolcotton.
/Ha en fortsatt skön helg!

Marias stickning och läsning sa...

Hej och grattis på bloggfödelsedagen! Kommer inte ihåg hur jag hittade till dig, antagligen genom någons länkar. Gillar att läsa det du skriver och är mycket impad av vad du åstadkommer, alldeles särskilt upp och ner koftan både modellen och att du ordnade KAL:en för oss andra. Jättetack! Min kofta är klar med knappar sen igår, men har inte hunnit fota än.
Vikinggarnet är jag inte intresserad av men vilket som av de andra, om jag nu skulle ha tur.
Kram
Maria

Lillys stick o syhörna. sa...

Grattis tii ett år på bloggen.
Den är så kul att läsa och man blir
så inspirerad.
Om jag skulle vinna så gärna alpacka.
Ha de.
Lilian

Anonym sa...

Hej och tack för att jag får följa dina stickningar via din blogg. hittade hit genom att googla runt lite om stickning. håller på med min första uppifrån och ner kofta. NU är det dags att dela upp i kropp och ärmar, ska bli kul att se hur det ser ut, det är lite svårt att prova på sig själv. Om jag vinner spelar det ingen roll vilket garn det blir eftersom de alla är i min favoritfärg-BLÅTT!
hälsningar Britta
Britta.widegren@norrkoping.se

Linda sa...

Hej!
Och grattis på 1-årsdagen. Har nog läst din blogg i 7-8 månader.Den är inspirerande och lättläst.
Dessutom gillar jag uppochner- koftan. Ska strax börja på min andra.
Lycka till i fortsättningen.
Kramizar Garnängeln

Ulla sa...

Hejsan tant kofta.

Jag läser din blog nu och då för att du uppdaterar ,inspirerar,undervisar och designar.Tack för att du finns från en som smyger omkring bland bloggar och stickar ibland.
Ulla

AnJa sa...

Hej Fröken! Jag har nog redan berättat att jag hittade dig via Fale bloggen.Men hur hittade jag henne?? :-)
Kul att du får så många svar i det här inlägget!
Kram

The Willow Fairy sa...

Klart man vill vara med och fira din ett-års-dag. Min första tanke var - har du inte hållit på längre??? Med så många anhängare? Men sedan tänkte jag på hur inspirerande och uppmuntrande din blog är och då är det inte så konstigt längre.
Jag vet inte riktigt hur jag hittade hit, men det var innan jag startade min blog i vart fall. Jag läser din blog för att den utstrålar sådan värme och för att jag beundrar din citronlund ;-)

Helst skulle jag vilja vinna Rowans Woolcotton, sedan Indecita alpacka och efter det Baby alpackan och sist men inte minst Vikings superwash.

Grattis till ett-årsdagen (lite i förskott)

Anonym sa...

Började läsa din blogg idag ocgh skall verkligen lägga till den bland mina favoriter! Jag är en mönterstickare från Dalsland som nyss kommit in i stickbloggarns sfät(ingen egen blogg)Jag letar mönster för allt 20år gammalt växtfärgatgarn som ligger igömmorna. Dina årstidskoftor var verkligen fina!!! Jag är gärna med på utlottningen. Maria

Kristina sa...

Jag vet inte när jag började läsa din blogg, men det var när du skrivit någon kommentar och jag fastnade för namnet, för jag känner mig som en notorisk kofttant själv. Jag startade 12 augusti, så vi är nästan exakt lika gamla bloggare, med den skillnaden att jag inte kollat en enda blogg innan jag fick hjälp med egen blogg.

Agneta sa...

Grattis till din ettårsdag! Jag hittade hit via en länk på någon blogg för ett tag sedan. Min egen blogg har jag haft några månader. Jag läser din trevliga och inspirerande blogg för att jag är intresserad av att sticka i perioder, men sysslar också med mycket annat handarbets- och pysselrelaterat emellanåt. Jag önskar helst Indiecita babyalpackagarnet om jag vinner.

Eva sa...

Grattis till års dagen !
Trevligt lotteri,klart att jag vill vara med.
Har läst din blogg ett tag,ibland lämnat en komentar.
Bloggandet ger en massor av bloggvänner och inspiration,när den tryter.

Ha det gott !

Ing-Marie i Säter sa...

Hej och grattis Tant Kofta.
Bara namnet är urhäftigt och att sedan läsa bloggen är kul.
Jag kom med när du började med uppifrånkoftan (som jag för övrigt repat upp men hoppas komma igen).
Jag stickar en massa. Pärlmuddar mest, men mycket annat också.
Om jag skulle ha tur att vinna garn så är jag nyfiken på alla sorter. Så ev vinstgarnssort spelar inte ngn roll.
Grattis !!!!!

Anonym sa...

Hej!

Grattis till en jättebra blogg!Följer den nästan dagligen! och stickar Uppifrån och ner kofta också - finns med som Margareth i Kristianstad (ingen egen blogg). Koftan har kommit lite nedanför ärmarna. Skickar bild när den är klar. Tror att jag hittade din blogg via QueenMudds.
Margareth

ÄNGLASTINA sa...

Hej och grattis.Kul med så mycket besökare.Jag har bara haft min blogg i några månader.Man hittar in till folk i hela landet och det är spännande att följa.
Vill gärna va med i tävlingen.
Jättefina muddar.
Hälsningar från Stina i Trelleborg

Blenda sa...

Hej!
Jag följer din blogg sedan april 2009 ungefär! Och det gör jag för att jag tycker om ditt sätt att uttrycka dig, jag tycker att ditt bildspråk är underbart, jag är avundsjuk (på ett positivt sätt, så där så man bli inspirerad att försöka göra lika bra eller kanske t.o.m bättre :-)) på ditt härliga växthus och framför allt, jag lär mig något och får ideer till min relativt nya hobby, stickning. Och eftersom jag bor i västsverige, känner jag ibland också igen mig i dina bilder och berättelser.

Jag hade en mormor som alltid hade en stickning i famnen, och länge tänkte jag att när jag blir stor, ska jag också bli duktig på att sticka. Så insåg jag en dag, att det kanske är bäst att ta tag i det här projektet om jag ska hinna! Och så upptäckte jag den här, vad ska man säga, mångfalden, av stickare som på nätet delar med sig av sina projekt och erfarenheter! Det är faktiskt helt fantastiskt! Och kanske blir jag en dag modig nog att själv börja blogga om mina egna projekt...

Jag ska så småningom, i en inte alltför avlägsen framtid, sticka mig en Koftans-kofta, måste bara avsluta det jag håller på med för tillfället!

Som du säkert förstår vid det här laget, så gillar jag din blogg skarpt och kommer definitivt att fortsätta läsa! :-) Grattis till ett år! Ha det bra, hälsar Blenda

Garntrollet sa...

Åh, jag vill också vara med och tävla.

Grattis till bloggens 1-årsdag!

Jag tror att det var du som kommenterade i min blogg först och så hittade jag din fina blogg!

Hälsningar Ulricha (som snart drar igån med min kofta, nu när kvällarna känns lite svalare och det passar att sticka i tjockt ullgarn)

Anonym sa...

Hej där! Ja, jag är en av de där smygtittarna som inte vågat lämna nån kommentar hos dig ännu, men har läst din blogg lite nu och då sedan tidigt i våras.

Jag är 50+, sjubarnbarnsmormor, utbränd och långtidssjukskriven (usch, det var ingen merit), hundgalen, folkmusiker och stickgalen som helst inte stickar några stora saker - som koftor - för att jag vet att jag stupar halvvägs.

När jag nu vågat mig på att kommentera så vågar jag mig nog på att vara med i din tävling också. Om jag skulle bli en vinnare så önskar jag mig det knallblå Alpacka-garnet.

Grattis på födelsedagen från Marie

Anonym sa...

Hej Tant Kofta,

Jag är nog en av de där anonyma som följer din blogg ganska frekvent...
Jag är en tjej-kvinna på några och fyrtio som har ääälskat att sticka och virka sedan 5-årsåldern. Stickade min första tröja när jag var 8 år på fyra dagar och sedan har det fortsatt på den vägen.
Det är nog cirka ett halvår sedan jag upptäckte att det finns så många likadana som jag ute i landet.
Jättekul!
Och vilken kul idé med att sticka tillsammans på nätet och att du ville dela med dig av uppifrånoch ner-mönstret!
Jaa! Jag vill jättegärna vinna ett garn! Eftersom jag älskar att sticka i alpacka, så gärna ett av de garnerna.

hälsningar Marita, Söderköping
minigardh@telia.com

Anonym sa...

Hejsan! Jag hittade din blogg på "Eva i Halmstads" blogg! Kul att läsa om vad andra har för sig i stickväg tycker jag. Har ingen egen blogg - ännu :-)
Jag ska ta och sticka din kofta senare i höst, det behövs något att se fram emot i höstmörkret.
Är glad för vilket som helst av garnen.
Allt gott och grattis!
Cilla, Halmstad
Cecilias@iname.com

metamorphosis sa...

Snavade nog in första gången när jag "länksurfade" mellan olika stickbloggar, och sen i samband med uppifrånochned-koftan blev jag fast! (och nu måste jag ju därför även följa koftanskofta-bloggen... )

Vikinggarnet, rowan woolcotton eller det ljusblå alpackagarnet verkar alla spännande tycker jag... ;-)

Rosenvante sa...

Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade din blogg, men jag har nog tjuvläst ett tag innan jag började ge någon kommentar. Behöver man verkligen säga varför man läser din blogg??? Ganska självklart tycker jag. Så mycket fint som du gör och alla otroligt vackra detaljrika bilder du visar. Självklart vill jag vara med och tävla om dina garner. Får man önska vill jag helst ha Indiecita baby alpacka.

Evkaro sa...

Hej, vad kul med en tävling!

Jag hittade till Tant Kofta i samband med "Uppifrån och ner" som jag var med och stickade. Så roligt och inspirerande när man är många tillsammans!
Om jag har turen att bli en vinnare blir jag glad för vilket garn som helst.

/ Eva

evamar - tävlingsblogg sa...

Jag är här för första gången och hittade dig genom tävlingen. :) Har lagt ett bokmärke på den snygga sjalen som jag ska försöka mig på när jag är klar med påbörjade projekt. Stickar av och till och har insett att jag ska sticka sånt som inte behöver monteras...

Jag länkar i min tävlingsblogg:

http://evamar.blogg.se/2009/july/garn-mm-3-augusti.html

PS. Babyalpackan verkar vara min blåa färg.

maria sa...

Hej grattis till ett år.
Jag har fått barnbarn tvillingar,
två tjejer Julia Mina och har börjat att sticka koftor tröjor pochon.
Hittade din blogg om koftor såg den koftan som du stickar till baby den är söt har du mönster till den.
Jag vill gärna vara med på utlottningen av garn baby alpacka
mvh Maria

Pia Johansson sa...

Hej! sedan några veckor kollar jag, gillar särskilt när du stickar bokstäver + namnet.
Hejdå!

Susanne sa...

Hej du underbara Kofta! Vill självklart vara med i utlottningen, gillar ju din blogg jätteskarpt. Har ännu innte hunnit föra "din" kofta, blir nog till hösten men har följt er andra. Du gör ett kanonjobb här!! Om jag vinner, Indiecita eller Rowan står högst på önskelistan. Skriver en rad på min blogg om Koftans födelsedag, må så gott.

Bente sa...

Hej Koftan .Jag läser din blogg så ofta jag kan ,du är så inspirerande ,sen gillar jag också koftor. Du har en härlig blandning med blommor ,glas och sticke .Koftans kofta bara det en fullträff. Hoppas du fortsätter i många år till. Vinna garn vill man ju alltid göra .Speciellt sådana fina blå.
Grattis på ett-års dagen

Carita sa...

Hej! Jag är gärna med, om jag vinner är jag sugen på "Indiecita Alpacka(knallblå)".
Jag har läst din blogg i kanske 1 månad nu och tycker du skriver bra. Kul med inspiration!

Knit A Little sa...

Hej Koftan!
Verkligen grattis till ett suveränt första år!
Jag hittade din blogg via en annan hantverksblogg, och det var "uppifrån-och-ner-koftan" som fångade intresset. Kom in för sent för att hinna haka på själv, då jag hade ganska mycket annat på gång just då, men föjde ändå med KAL:en för att se alla andras fina varianter.

Alla färgerna på nystanen är jättefina, och om jag skulle vinna, så spelar det ingen roll, men gärna det som är mjukast, då det i så fall kommer bli en av "Head Huggers-mössa", alltså en mössa som kommer delas ut till en kvinna/man/ett barn som tappat håret av någon medicinsk anledning.

Ser fram emot många fler år med inlägg från dig.
Det är alltid lika roligt att läsa!

Julia sa...

jag är gärna med i utlottningen, och det är faktiskt första gången jag läser din blogg nu. hittade hit genom en tävlingssida. skulle jag vinna så spelat priset ingen roll:)

torprosen sa...

Grattis Koftan, du e´bäst!!
Tänk att det skulle bli en sådan uppslutning på din blogg, det trodde du kanske inte för ett år sedan! Men desto roligare är det!! Var skall det sluta????
Kramar!! Torprosen

Katarina sa...

Hittade hit i samband med uppifrånochnerkoftan. Har inte påbörjat ännu, men ligger i önskehögen. Efter detta blev jag kvar, och tittar in här då och då.
Fina garner du lottar ut, hm, tror jag gillar rowans woolcotton bäst.

annicka sa...

Hej,
jag läser din blogg då och då...hur jag hittade hit? Det vet jag faktiskt inte men jag vet att jag lade namnet på minnet -"Tant kofta" kul namn på en blogg samt att bokstäverna var stickade...
Jag stickar inte mycket - syr mest...men gillar faktiskt alla garnerna så jag skulle bli glad för vilken härva som helst av de du visar - ett par muddar till vintern vore toppen! "L"

Annelie sa...

Hej!

Jag hittade hit för några månader sedan via en annan blogg, vilken minns jag inte nu. Har sedan dess varit en trogen besökare.

Vacker blogg med trevliga inlägg, då vill man gärna återvända. Att du sen är en inspirationskälla blir liksom en extra bonus. Någon dag, senare, när huvudet känns mindre "stoppat", ska jag ge mig på att sticka en kofta uppifrån och ner, det verkar som om variationsmöjligheterna är oändliga.

Ha det gott!

/Annelie

Smycka sa...

Hej! Jag har kikat in här några gånger via andra bloggare. Jag tycker sidan är inspirerande! Jag stickar gärna muddar och allt möjligt. Är en liten av varje-görare. *ler* Stickar både med och utan pärlor.

Jag har lagt upp en länk hit till din blogg också.

Mvh
Ulrica =o)

Smycka sa...

Glömde ju säga Grattis till din 1-årsdag! =o)

Ulrica

Missen sa...

Ett stort grattis!!!
Hittade din blogg när jag surfade runt på mina favorit bloggar. och nu har du blivit en av dem. Jag måste bara säga vilket fint arbete du ade ner på koftans kofta.
Ha en fortsatt fin vecka//Marie

Svea sa...

Grattis till 1 år som bloggare! Jag hittade till dig via Stickamera.se eller någon annan stickblogg.
Indiecita baby alpacka ser ut att vara ett grövre garn än Indiecita alpacka, eller är det en synvilla? Jag skulle vilja vinna det av dem som har grovast tjocklek.

Jag har länkat i högerspalten på min blogg, och adress finns i Sverige om jag skulle ha turen att vinna. :-)

ANNEPÅLANDET sa...

Hei og gratulerer med jubileet! Jeg syns jeg har lest bloggen din bestandig jeg - men nå ser jeg jo at det kan ha vært max ett år. Jeg begynte - og fortsatte - å lese her fordi du er kreativ og lager litt andre ting enn "mainstream", du gjør godt håndverk, og det er en feel-good-stemning på bloggen din som er hyggelig i hverdagen. Og så er det jo Uppifrånochnerkoftan, da, som jeg måtte følge med på!
Skulle jeg - mot normalt - ha flaks og vinne i lotteriet, ønsker jeg meg garnet ytterst til høyre (babyalpakkaen fra Indiecita).
Ha en fin tirsdag!

Nettan sa...

Grattis! Jag hittade din blogg genom tips från en annan bloggare. Kommer inte ihåg vilken. Din är en favorit som jag kommer att följa. Alla garnerna är fina så det spelar ingen roll-om jag nu skulle ha tur att vinna....

Anonym sa...

Hej!Tant Kofta
Alltid lika trevligt och inspirerande att kolla din blogg.
du har god smak på garner,bra kvaliteer m.m.

Min syster har affären Tummelisa Garn i Gbg,vi talar ofta om dina underbara "projekt"
Vore hemskt kul att vinna något ifrån dig som jag med stolthet kommer att använda.

Sköna sommarhälsn,"Ulrika i Kungälv"

Anonym sa...

Hej Igen!
Glömde visst att önska mudd!!
Skulle bli en överlycklig vinnare om de offwhite muddarna blev mina.

Mvh;"Ulrika i kungälv"

Inge sa...

Hej Tant Kofta! Grattis till ettåringen. Det firar du ju nu med buller och bång. Jag har oregelbundet följt med din blogg i ca ett halvårs tid. Den är inspirerande.
Och om nu turen, mot förmodan skulle vara på min sida, vill jag endera ha det knallblå alpackagarnet eller det ljusblå babygarnet.
Jag lägger in en länk till din tävling på min egen blogg:
http://nallepuh.blogspot.com/2009/07/annu-mera-tavling.html

Michaela sa...

Jag vill gärna vara med och tävla om de fina garnerna!
Har nyss hittat till din fina blogg, men jag kommer tillbaka!
Gillar också fynd, blommor, garn m.m. :-)
Har länkat:
http://mumandme.blogg.se/2009/july/garn-avslutas-38.html

Anonym sa...

Hej Tantkofta jag heter Maria och har följt din blogg sedan april tror jag. Jag har blivit helt beroende av stickning, så många garner, mönster och bloggar. Jag är snart klar med min Tantkofta(Maria Li)Garnet tog slut och garnaffären har semester stängt.
Jag vet inte om jag skall önska någon vins jag brukar aldrig vinna men garn är kul...
Hälsningar Maria i Sävar

Anonym sa...

Lotterier är inte fel.Grattis till 1-år!Garn är gosigt.Jag är med i Sticka och deltager mycket aktivt på våra stickträffar på cafe´i Norrköping,även på Stickstämmor om det passar.Stickar mycket och gärna.
Din blogg inspirerar till skapande.
Hälsningar Ella.

Anonym sa...

Stort GRATTIS till 1-års dagen.
Självklart vill jag vara med i ditt lotteri. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hamnade på din sida, men blev intresserad av det stora koftprojektet, så som många andra. Efter detta har din blogg blivit en vana för mig att titta in på. Jag har blivit inspirerad av att börja spinna eget garn och är på mycket aktiv jakt efter en spinnrock.
Det är knappast troligt att jag vinner något i din utlottning, det händer nämligen aldrig att jag har tur på några som lotterier, men om det otroliga skulle hända är jag väldigt svag för Indecita.
Jag bloggar inte varje dag eller så, men då och då det händer det något som jag vill dela med mig av, och skriver jag några rader, välkommen in och titta =)

Anna sa...

Jag har tipsat om din utlottning på min tävlingstipsarblogg

http://molnboanna.blogg.se/2009/july/garn-2.html

Bitte Klintberg sa...

Hej Tant Kofta!
Jag hoppas att du kan lösa mitt bekymmer. Skall brodera på mönster på en stickad barntröja...... Har gjort så fint till ett av mina barnbarn men nu är det stopp. Hjälp, hur gör jag? Vill du inte lägga ut på bloggen hur man gör kan du gärna få maila mig om det är ok.
blklint@spray.se
Fortsatt trevlig sommar,
Bitte

Emmas dagar sa...

Hej och grattis på 1-årsdagen!
Jag vill gärna vara med i utlottningen!
Jag hittade din blogg först tack vare namnet, kul namn!
Har kikat in då och då. Senaste tiden lite oftare tack vare "Koftans kofta-beskrivning".
Jag har inte själv stickat någon kofta efter ditt mönster ÄN. Men det kan det säkert bli så småningom. Jag har fått massor av bra tips!

Malin (mr22ga@hotmail.com) sa...

Hej!
Jag vill gärna vara med i utlottningen även jag! Jag hittade din blogg via en länk hos en annan blogg och har kikat in då och då och fått massor av bra tips!
Jag länkar också vidare till din fina sida och utlottning på familjens tävlingsblogg: http://villduvinna.blogg.se/2009/july/garn-mm.html

Håller tummarna!
HA det bra så länge!
KRAM!

Elisabeth sa...

Tack för att du kollade in på min blogg, och ett jättegrattis till ett år som bloggare!!

Blir bara glad om jag vinner något alls, och som ssagt jkul att du läste på min sida!!

Elisabeth sa...

Nu skäms jag... skrev fel inlägg på fel sida... ;) snuriga jag som har flera fönster öppna samtidigt...
Hur som helst så är jag iallafall gärna med i din utlottning....

KRAM

Iwona Eriksson sa...

Jag vill var med också, tycker om färgen på Rowans woolcotton.
Och grattis på födelsedagen! Hoppas att jag orkar skriva min blogg ett år :)
Ha en skön dag!

Märta sa...

Hejsan!
jag snubblade in här genom en annan blogg. jag försöker sticka hinna med och sticka lite till barnbarnen. Förr stickade jag massor men nu räcker inte alltid tiden till. Har jag tur och vinner något blir jag lika glad för vilket som av det du lottar ut. Jag lägger en länk i högerspalten på min blogg.
Märta

Mia sa...

Jag är dessvärre inte en av dina över 50 000 besökare hittills. Jag upptäckte din blogg först nu, men för en härlig blogg. Jag fattar att besökarna är många och jag tänker i varjefall komma tillbaka :)

Nanna sa...

Jag vill gärna vara med och tävla!
Allra helst Indiecita baby alpacka, men jag gillar alla garnerna :-)
Läser din blogg för att du skriver om sånt som intresserar mig!

Angel.Pearls sa...

Härligt kreativ blogg jag hittat till!Premiär för mej här, men jag kommer helt säkert tillbaka! Vill gärna vara med i utlottningen, o har jag tur att vinna -gärna Rowans woolcotton. Ha en underbar dag//Eva

Eva S sa...

Grattis till 1 år och så många besökare! Jag började läsa din blogg när jag fick tips om "Oppånerkoftan". Alltid kul att läsa.Om jag vinner så önskar jag Indiecita-garnet. Färg spelar ingen roll.
Eva i Lund

Em sa...

Hej Tant Kofta!
Jag hittade precis hit genom en annan stickblogg. Det finns manga fantastiska engelska bloggar, och nu hittade jag en jattebra svensk sadan, jippie! Jag borjade lara mig sticka for bara en vecka sedan, och ar helt beroende redan.Jag ar en san vars mamma och mormor var helt opraktiska och kunde inte sy i enknapp ens. Sa jag fick aldrig handarbeteskulturen hemifran som manga andra. Men nu i vuxen alder (jag ar 26) sa har jag kant mig mer och mer dragen till hantverk och sa upptacker jag att jag ar ganska bra pa det! Jag som trodde det var sa komplicerat, nastan magiskt... och ja, det ar ju svart, men det ar sa himla roligt och det gar mycket lattare att lara sig an jag kunde dromma om. Jag vet i och for sig inte om jag gor ratt eftersom jag lart mig genom att titta pa en video pa internet, och gor jag fel sa ar jag lyckligt ovetande om det! Det ar en harlig och inspirerande blogg du har, du och manga andra inspirerar, jag har hittat sa manga harliga manniskor som valjer att skapa nagonting vackert i vardagen, och som inspirerar sana som mig att gora detsamma. Men bast av allt tycker jag det ar att ni delar med er av er kunskap och gor sa att fler kan uppleva den totala lyckan av att ha skapat nagonting vackert och som man kan ha nytta av. Tack for det och hoppas det blir manga fler ar med bloggen, jag kommer iallafall att fortsatta lasa sa lange du fortsatter blogga.

Anna-Karin sa...

Hej! Jag skulle gärna vilja vinna, särskilt garnet från Rowan (helt underbart garn!!). Du har en sån härlig blogg, och jag har tänkt sticka en sån där upp "uppifrånochnerkofta" (till hösten) som du har visat.
Har ingen egen blogg, men sitter alldeles för länge och bläddrar bland alla dessa härliga bloggar, där din är en av favoriterna. Jag blir så inspirerad! TACK för att jag får titta in i din värld då och då!
Kram Anna-Karin

Anonym sa...

Du inspirerar mig att sticka. Det gjorde jag mkt förr men de sista 10åren har det inte blivit av olika anledningar. Men hjälp av din entusiasm har jag blivit inspirerad att börja igen.
Tack snälla.
Om jag vinner önskar jag det mörkaste av de blå garnerna. Det är min absoluta favoritfärg.
Hälsar
Lena
lena.idbrant@telia.com

Celi sa...

Hej!

Råkade hitta hit, just till det här inlägget när jag sökte efter inspiration till ett par muddar. :) Det här mönstret är jättefint och likaså allt annat du har på bloggen. Och så är jag lite avis på att du är på stickstämma, hade också velat vara där, men jag får istället sitta på bibblan i Växjö och jobba. Fast om det blir riktigt långsamt så har jag en sockstickning med mig. :) Och så fick jag i uppdrag att göra en liten stickboksutställning.

Angående tävlingen så vill jag gärna vinna det som ligger i mitten. Vilken kategori räknas man till om man har blogg som man aldrig uppdaterar? :P

Hoppas att ni fortsätter att ha roligt på stämman!

/celi

Call design sa...

Hej, hoppas du har det kul på stickstämman!
Och ett stort GRATTIS till din jubileumsdag och självklart vill jag vara med i utlottningen av de fina garnerna!
Jag hittade din blogg någon gång i januari månad i år då din blogg var länkad från en annan. Och fastnade direkt för alla projekt du gör och på det sätt som du skriver på. En stor inspirationskälla är du!
Många må gott hälsningar

Sofia-Sobeide sa...

Hej!
Grattis till 1-års dagen! Jag har ramlat in på din blogg många gånger då jag "bloggsurfat". Jag är än så länge tyvärr ingen stickare men virkar desto mer :). Du har en fin blogg och har gjort fina saker!

Ifall jag vinner så vill jag vinna Rowans Woolcotton.

Hälsningar
Sofia

Elisabeth sa...

Grattis till 1 år! Jag har varit inom flera gånger och ävn kommenterat ett par gånger tror jag! Jag tror jag hittade hit via Fale Artut, är inte helt säker.... men stickning och spinning är ju alltid roligt att läasa om. Jag tycker båda alpacka-garnen ser lika mysiga ut, skulle gärna sluta som ägare till ett av dom...

carina sa...

hej
vet inte oim jag sett din blogg förr, hittade hit via en annan, skojigt namn du har på bloggen , de namnet gjorde mig nyfiken.
Klart jag vill ta chansen att vara med på utlottning

jazza sa...

Grattis till 1 År

Anonym sa...

Hej du. Jag hör till dem som läser din blogg från Finland. Jag hittade den via min dotters. Grattis till 1 år! Naturligtvis vill också jag delta i utlottningen.Soliga hälsningar från Maj-Len
mlaymark@gmail.com

Metta sa...

Oj så många kommentarer! Gör trots allt ett försök, då jag så gärna vill delta, fast jag är sent ute.
Minns inte när jag träffade på din blogg för första gången, men tror att det är ganska länge sedan. Du har en av mina favoritbloggar, som jag ogärna missar.

Skulle jag vinna, spelar det ingen roll vilket garn det blir, men får jag välja liggger Viking-garnet bäst till.

ETT STORT GRATTIS TILL 1 ÅR!

Unknown sa...

Ett stotr grattis till 1 år!
Jag följer din blogg varje dag,
din kofta är helt underbar, jag har inte hunnit att sticka den än.
Skulle jag vinna, spelar det ingen roll vilket garn det blir, men får jag välja liggger Rowan-garnet bäst till.
Gina

SMYCK1 sa...

Jag har läst din blogg till och från hela året! Kul att se alla dina stickprojekt!
Jag har bara en smyckesblogg men funderar på att starta en blogg med mina stickningar och virkningar.
Om jag vinner så vill jag helst ha Rowangarnet men eg. spelar det ingen roll, alla garn var fina.
Titta gärna in på min blogg eller min webshop SMYCK1.se där jag säljer smycken från NIIICE Jewellery, jag startar min REA idag.
/Ulla

Mormor S sa...

Grattis till att du bloggat i 1 år.
Jag vill gärna vara med och tävla om ditt härliga garn. Jag väljer inte garn utan vinner jag så är vilket som helst välkommet.
Jag är en gammal stickmamma och kattmamma och jag har stickat i åtskilliga år. Jag hittade din blogg för ett bra tag sen men jag vet inte ur. Du gör en underbar kofta och har så fina blommor.
Jag länkar i min blogg.
Hälsningar Siv

Anonym sa...

Grattis på 1-års dagen!

Jag hittade din blogg via Stickat och unikt.Jag har läst den till och från under några månader.I dag rekomenderade jag den faktiskt till en granne som blev väldigt förtjust i din upp och ner kofta. Jag kan inte välja garn utan blir lika glad för vilket som om jag vinner.Jag har inte startat någon blogg ännu,men funderar på det.anette.engdahl@live.se

Anonym sa...

Grattis på 1-årsdagen!
Tack för all inspiration. Jag läser allt du skriver.
Naturligtvis så vill jag vara med i tävlingen. Så vackra garner!
Garn kan man aldrig få för mycket av! Det finns så mycket man vill göra.
Jag ser fram emot ditt muddmönster. Då jag är reumatiker så är muddar ett måste större delen av året. Det är också roligt att ha lita olika mönster att variera med. Jag se rfram emot en härlig stickhöst!

Anonym sa...

Ja jösses ja, kan inte låta bli att instämma med gratulationskören.

Jag "hittade" dig för ca ett 1/2år sedan via Petrao eller Kristina lakrits och har varit en trogen läsare sedan dess. Dessutom träffades vi på den eminenta virkworkshopen hos Kristina.

Hoppas att det kommer många fler födelsedagar framöver, för jag gillar att följa din blogg

Hälsn
Maria R i Grebbestad
(mariar1@tele2.se)

miastick sa...

Nu är jag nog för sent ute för att tävla, men jag vill ändå skriva och säga Grattis till bloggfödelsedagen!

maria e sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Madelene sa...

Grattis till 1 års-dagen önskar Karin på KarMa garn som hade namnsdag den 2.e august. mina bloggar stick@t www.karinhulan.blogspot.com och karmabloggen www.karmabloggen.blogspot.com
Men jag avstär gärna garnerna till någon annan som bättre behöver dem ;) (min kofta är förresten klar) /