lördag 4 juli 2009

Smultron och en liten stuga

I den här hettan är det sjön som gäller. För oss är det en skogssjö som ligger någon kilometer in i skogen bakom där vi bor. Där har vi en liten stuga och en "badudde" med brygga. Det är lyx att hänga upp en hängmatta mellan tallarna sticka lugnt och lyssna på suset i trädkronorna. På promenaden hemåt för några dagar sen kände jag ett stråk av smultrondoft och kikade in i gräset och hittade det här:
Flera deciliter med skogssmultron doften och smaken är så intensiv så man behöver bara några för att "komma i darr". De är så goda och så vackra!
Så här se vår badudde ut, stugans trasmatta hänger på tork efter att den skurats med såpa.
Stugan är liten och där finns en våningssäng där man sover middag på ett särskilt gott vis.
Det blir en tur dit idag också!
Ha det gott hälsar Koftan

7 kommentarer:

Assishantverk sa...

Vilket sommar ställe!
Assi

fale artut sa...

Helt perfekt!
Man känner doften av solvarm tallmo, smultron och såptvättade mattor ända till Jämtland!

AnJa sa...

Aaaaah jag känner den ljuvliga smaken av smultron på tungan! Jättemysig udde och stuga ni har :-) Här är det norrländsk sommar igen 12 grader och snålblåst. Global uppvärmning var det...

STICKKATTEN sa...

Vilket paradis och vad gott med smultron

Rosenvante sa...

Vilken lycka att få ha det så där och så nära också. Jag plockade några smultron i landet men det är inte riktig lika som att plocka ute i naturen, så det blev mest jordgubbar igen här med en skvätt grädde till, gott det också.

kristina sa...

Åh, så underbart med smultron på det viset. Det har jag bara hört talas om. Själv har jag bara hittat smultron lagom för att trä på ett strå, aldrig så mycket att man kunnat lägga det i en skål. Jag hade en kurskamrat som berättade om hur de gjorde smultrontårta efter att ha plockar bärkorgar fulla med smultron i Dalsland. Här på Tjörn finns inte det, vad jag vet.

Pia Johansson sa...

Oj, va härligt det ser ut!