fredag 21 augusti 2009

Regn, sol och en Ojdå båt

Ledig fredag är inte dumt! Regnet har smattrat på taket då jag suttit i växthuset och tesat (dragit isär) ull inför stora kardningsdagen som blir imorgon. Min man har lovat att veva kardmaskinen och det är jag mycket tacksam för. Har nu färgat 550 gram himmelsblå ull i olika toner och räknar med att mixa med vitt och lite stänk av solgult och åskgrått. Rapport kommer imorgonNär regnet höll upp kom genast en humla för att smaka lite på en agapanthus.
Igår hade vi en sällsynt vacker kväll. Vi gick upp till sjön, jag stickade på den lilla barnkoftan och klimpen fiskade. men han fick bara en liten aborre som fick hoppa tillbaka i vattnet igen.
På vägen hem "tjompade" jag grovt och blev blöt upp till knät och så hittade vi ett par liter kantareller som fick dela plats i korgen med min stickning. Imorse då jag sängstickade lite trillade det ut en kantarell ur den lilla koftärmen.
Häromdagen fick jag ett mycket glädjande mail. Läs noga! Båten heter OjDå. Tack snälla Karin för att du skickade bilden!

8 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ja när det börjar trill akantareller ur stickningen...... Dit har jag inte kommit än. Jag bar kantarellerna i händerna som vi hittade vid kvällens promanad med hundarna.

Anna sa...

Så härliga bilder och kantareller i stickpåsen hade jag också häromdagen när jag var tvungen att stanna bilen för att det "luktade" kantarell och kände rätt!

Sunna sa...

Det verkar vara ett riktigt paradisställe där vid sjön, lycka till med kardningen i morgon

stickresan sa...

Vilken underbar utsikt ni har. Suger i mig av sensommaren från dina bilder. Känner doftern ända hit. :)

curiosa´s stickerier sa...

Jag som inte har spunnit på många år, jag börjar bli sugen när jag ser det du gör!!!

Lotta i S-vall sa...

Vackra bilder, tänk om det ändå kunde trilla ut nån eller några kantareller ur min stickning ändå
;)

Trevlig helg

Mia sa...

Låter som en härlig dag, gissar att du just nu har ännu roligare då det är kardningsdag på gång. Nyfiken på hur kardningsmaskinen fungerar, bilder i framtiden?
Ha det bra,
H: Mia

gletting sa...

Stemningsfulle bilder, barnejakka blir sikkert nydelig (med herlig kantarellduft), og båten passer akkurat til å hete Oj Då!

Hilsen Grete