lördag 31 oktober 2009

Ett morsomt paket

Igår fick jag ett paket fra Norge och det var en morsom känsla att öppna det. I somras träffade jag Ingrid från Lillehammer på Stickstämman i Växsjö. Vi hade många trevliga samtal och sista kvällen då det var garnförsäljning resonerade vi om garnkvalitéer och tvinning. Då nämnde Ingrid Raumas gammelserie och förklarade sin förtjusning över garnet. Roligt att sticka med som ger vackert och slitstarkt resultat. För några veckor sedan hörde jag av Ingrid på mailen, hon var intresserad av "uppifrånoch ner kofta" häften och vi beslöt oss för ett byte. Nu har jag fem vackra nystan av "Gammelserien", just så vackra som Ingrid beskrev den kvällen i augusti. Eftersom jag har min "Broadway" utaning med flerfärsstickning att tänka på blir det kanske ett par vantar i norsk stil. Tack Ingrid! Först ska nystanen ligga framme som dekorativ glädje.
Med hej fr. Koftan
ps. Jag var bara tvungen att få med 100% resirkulerbar, som det stod på det vadderade kuvertet. Visst är ordet bra, mycket bättre än återvinningsbar. ds

6 kommentarer:

snakkemunn sa...

Koselig at du har fått en inspirerende pakke fra Norge. God helg til deg. :-)

Elisabeth sa...

Jag tycker ordet "koselig" passar också jag då, norsk som jag är. Jag tror jag är språkskadat - jag tänker inte på om jag säger återvinning eller resirkulering längre.... men "rar", som betyder "trevlig" på svenska och "konstig" på norska försvann snabbt. Visst är det spännande med språk?

Annepålandet sa...

Ja, Gammelserien er fin til selbuvotter o.l. Garnet virker litt stivt, men blir mykere i bruk. Mange av oppskriftene har så mange masker - på en vott f eks - at man må strikke med pinner 1,5 eller 2, og da er Gammelserien utmerket. Meld fra hvis du skal strikke norske mønstre i utfordingen - jeg sender deg gjerne noen i posten! Kunne vært spennende å se en norsk vott eller vante i Tant Kofta-versjon!
God helg!

missen sa...

Det garnet stickade jag i när jag gjorde massa lussegenser till mina systersöner, det är super fint

fale artut sa...

Har lite sådant i en låda, ska bli roligt att se vad du gör för "morsomt".
Norskan har många fina ord, och en fin melodi i pratet.
Ha de!

Myggan sa...

Kul med byten, det ger en bättre känsla i kroppen än att byta saker mot pengar.
/Anna