måndag 21 december 2009

Några kulor till och en fråga

Det tar tid att hänga kulor på tunna trådar i lagom höjd.Det går fortare att ta gamla burkar och fylla med kulor istället.
Här några gamla "Sovjetkulor" i tjockt glas, den rosa tomten har en stilig krokodilkompis.
Nu har jag talat med flickkulan i kronan, hon har en knäck i munnen som inte vill smälta men annars är allt ok och hon tycker vi stickar bra allihop.
Nu en fråga: Är det någon av er som känner till en garnbutik i Peking? Vi skall dit över nyåret för att titta på muren och allt annat. Det vore inte dumt att få ett eller annat nystan med hem
Nu är det dags med en liten glögg! Hälsar Koftan

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

Hälsa fickan i kulen en God jul! Knäck är bättre än snus men hälsa hon ska akta tänderna!

Anonym sa...

www.lotusyarns.com

De har ingen affär, men ett showroom dit man kan få komma om man ringer/mailar i förväg och berättar vad man är intresserad av.

Jag har inte varit där själv men har en snäll kompis som tog med silke-, silke/cashmire- och bambugarn hem. Har tyvärr inte hunnit sticka något av det än.

Silke-fibrerna som jag siktat in mig på var tyvärr slut. :o(

Lycka till! /Karin

curiosa´s stickerier sa...

God Jul och Gott Nytt År i Peking.
Hoppas du hitter garn.

The Willow Fairy sa...

Oj vilken resa - klar du måste få med dig några nystan hem - världens souvenir. tyvärr vet jag inget om peking. Men det finns ju bra sökmotorer

http://www.planetpurl.com/planetpurl/search.htm

http://www.knitmap.com/

Dessa kanske kan ge något? Lycka till och ha en skön resa.

Ullfull sa...

Vilka fantastiska kulor! Jag är avis på både kulor o resa! Jag önskar Dig en GOD JUL o GOTT NYTT ÅR!/Anita på ett snöigt Gotland

Anonym sa...

God Jul Lotta. Ha det mysigt i Peking. Gott nytt år också önskar vi på KarMa

Metta sa...

Så spännande med nyår i Peking. Hoppas du hittar något garn att ta med hem.

Så fantastiskt fint det är med alla dina kulor, vare sig de hänger i tunna trådar i järnspiselringarna eller ligger i gamla glasburkar.

Önskar dig EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Stickeri sa...

Hm. En kompis till mig firade nyår i Peking för några år sedan och kom hem med en hel del garn... Så nog måste det finnas garnaffärer. Hon hade dock en lokal guide i form av hennes sambos son som då bodde där. Sjutton vet om hon vet var hon varit...

Clara sa...

Vi var på en hel del marknader i Peking när jag var där, och där såldes det en del garn. Mest bomull men även bambu, tyvärr inget silke (men väldigt mycket siden). Lycka till, Peking är en rolig stad!