fredag 4 december 2009

Vålberggarn - lantrasullens himmel del 3.

För en vecka sedan låg ett härligt paket och väntade på köksbordet då jag kom hem. I paketet låg Vålberggarn från Wåhlstedts i flera olika färger, vilken känsla! Ett par härvor av Björnmossa som jag redan stickat en mössa av, den visar jag imorgon. Så ett antal härvor av färgblandningen Blåeld. Det ska bli en "uppifrånoch ner"kofta med rullad halskant har jag tänkt. Färgen är så maffig och vacker, kameran har svårt att fånga energin i det vackra garnet. Här är ett prov som också ska bli "uppifrånochner" kofta. Breda blockränder med "Midvinterros" i varannan rand som växelvis möter "Rosen" och "Joel"
Garnet är glansigt och fylligt på samma gång. Wåhlstedts spinner enbart av högklassig Svensk lantrasull. Alla momnet som ingår i tillverkningsprocessen görs på spinneriet. Sortering och tvätt av ull. Färgningen av lös ull, plysning och så ihopblandning av nyanser och så till sist spinningen. Vilket jobb, ett kulturarbete!
Jag är en lyckost som snart har två koftor.

8 kommentarer:

fale artut sa...

Ja det är Du! En lyckoost! Vilket vackert garn! Jag är så glad att ni har funnit varandra, Wåhlstedts och Du! Jag ska ta det piano hela kvällen! Så vackert med rött och lila, färg är skönt!

fale artut sa...

Du har något på min blogg! Garnerna är så vackra, ni är nog gjorda för varandra!

Anonym sa...

oooo
vill ha!

var skaffar man sig sitt eget vålbergsgarn?

annan

metamorphosis sa...

Slarva lite med det tråkiga sa du? Undra om mina lärare tar pysslel som giltig frånvaro?

Blev ju tvungen att kika in på Wåhlstedts garnprover nu när du länkade till dem - vilka fantastiska färger och färgkombinationer! Får bestämt sätta upp en eller annan härva på önskelistan tror jag, men tills vidare får jag nöja mig med att följa dina fina koftor!

Sunna sa...

Vilken dröm att få sticka och bära en sån kofta, Grattis

Anna sa...

Wow, vilken färg! Den ser verkligen ut som blåeld, och det är väl få blå färger som är så intensiva. Mor min skulle älska den.

Sarah sa...

Ja, visst är Vålberggarnet helt underbart! Det liksom bara rinner genom fingrarna, samtidigt som man känner att det är genuint och rejält ylle. Jag hade en petrolfärgad variant med stora färgskiftningar - hur fint som helst! Och vilka färger det finns i!

karinasinspirationsblogg.se sa...

Det blir säkert en toppenfin kofta med det garnet i läckra blåeldskulören!!!
Fick tips om din blogg idag och ska lägga till den i favoriter.