torsdag 14 januari 2010

Hur skulle livet vara utan fikastunden? Småpratet är arbetsplatsens kitt.
Det här är utsikten från mitt fikarum. Älvsborgsbron glöder i vinterkylan, havet är fantastiskt.
På långt håll ser man när olika väder kommer rullande in mot staden.
När man tittar neråt är utsikten inte lika härlig. Oscarsleden dånar förbi, ingen idé att öppna ett fönster. Då kan man inte samtala i rummet där man sitter.
Så bäst är ändå skogen där jag bor, där kvittrar fåglarna och jag hör mina egna tankar när jag sitter på trappen och tar mig en kopp (om sommaren menar jag, inte nu)

14 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vilken fantastisk utsikt! Men i längden är nog skogen bäst!

fale artut sa...

Håller med ovanstående! Men vackra kort på havet, vilka färger. Färg är skönt!

Monica Hansen sa...

fin utsikt!

Annika sa...

Hejsan!
Tänkte skriva till dig och berätta:

Först fick jag klart för mig att hotellet inte låg på den gata som stod på lappen (!) så jag tänkte åka till någon av de andra garnaffärerna. Men samma kväll var vi på Pekingopera och det visade sig vara på just det hotellet!!! Jag såg affären då och åkte tillbaka dit dagen efter, var trevlig butik och jag kunde ju också prata tillräckligt på kinesiska med en av damerna där! Handlade 6,5 kg garn så det fanns ingen anledning att besöka fler butiker... Ska nog till Peking till sommaren igen och då ska jag tillbaka till affären. Tack så hemskt mycket för tipset! Det var himla roligt att stöta på dig där! Hoppas vi ses här hemma också på någon sticksammankomst!

Hälsningar
Annika

Humlan sa...

Du har verkligen inget problem med att fotografera, som jag har. Vilken fin bild på bron och havet!
Jag är en sådan som behöver havet för att må bra, men jag behöver också tystnaden så jag förstår att du föredrar en fika på trappen.
Tyvärr har jag ingen arbetsplats att fika på, men i kväll är det stickkafé och det är en fikastund jag ser fram emot. Nu ska jag bara hitta en stickning som passar för prat (inget mönster med maskor som ska räknas), sedan är jag redo.

Lena Andersson sa...

Hej jag fick i dag en award, och vet knappt vad det är men skulle sen ge det vidare och gav då till dom sju som jag alltid följer regelbundet. så nu har du fått en av mej.
mvh lena

Hannah sa...

Åååh! Min barndomsstad!!!! Numera lever jag i Uleåborg, Finland men längtar med jämna mellanrum tillbaka.

Carina sa...

Fick ju riktig hemlängtan när jag såg dina bilder. En gång göteborgare, alltid göteborgare. Sedan blev jag avundsjuk på dina fikaraster för i mitt jobb finns det inget sådant som fikaraster. Saknar dom verkligen.

Sunna sa...

Underbara bilder men jag vet inte om jag håller med om fikastunderna, jag har enbart manliga arbetskamrater och ingen av dem delar mina intresse

Bibblostick sa...

Jag har bott med denna utsikt, den är fantastisk.

barazile, livpåIrland sa...

Hej, vilka bra bilder av Älvsborgsbron...
Jag bodde i GBG i drygt 3 år i början på 90 talet, och jag cyklade längs älven en hel del, vi bodde först på 3e Långg och cyklade jämnt.
Vilken fin blogg du har, med stickning, växter, växthuset, och huset i skogen, och så fina bilder.
Jag återkommer hit, jag har länkt till dig på min blogg, hoppas det går bra.
hälsningar
liz

kristina sa...

Underbar utsikt! det finns väl inget som säger att man måste titta ner på Oscarsleden, när man kan titta ut mot havet. Tänk att det är fruset mellan Tjörn och Danmark nu. Det sa man idag på radion. Häftigt eftersom det var så längesedan.
Ha en mysig helg. Kram Kristina

Meta sa...

Hihi din utsikt är nästan min fast jag ser den från mitt vardagsrumsfönster och lite längre bort. Visst är det vackert!
Hälsningar Meta

Dozan sa...

Jag älskar verkligen Göteborg - men jag bodde inte långt ifrån där du har ditt arbete och att bo precis intill leden var inte kul... Nu stiger jag ut i fågelsång och gräsmattelutning i Kvarnbyn, Mölndal! Ljuvligt!