fredag 26 februari 2010

Om att köpa garn i Peking - Beijing

Jag fick en fråga via mailen om adress till garnbutiken jag besökte då jag var i Beijing.Om du besöker den spännande staden måste du handla lite garn också.
Det är ju inte helt lätt att göra sig förstådd men det funkar.Man handlar vid en disk och för varje garn man beställer skrivs ett litet kvitto. Sen går man fram till kassan och betalar, så stämplas alla kvitton och man går tillbaka och visar dem och så får man sitt garn. Damen med blank rosa jacka står vid kassan och väntar på sina stämplar.
Peking är en jättestad, men det är lätt och billigt att åka taxi. För att taxichauffören ska förstå vart man vill behöver de en lapp eller ett kort med adressen. Hotelladresser är bra eftersom de är kända av chufförerna. Vakten vid ditt hotell kan hjälpa till.
För att komma till den trevliga garnaffären ska du ska åka till Jianguo Qianmen Hotel
när du är framme ställer du dig med ryggen åt hotellet går över gatan och till vänster. Ett par kvarter bort ligger garnaffären. Lätt som en plätt.
Hälsa från mig, med hej från Tant Kofta

5 kommentarer:

Sunna sa...

Man blir ju sugen på att åka dit tack vare dina bilder

Filifjonkan 1 sa...

Hej på dig Oj så härliga bilder och så mycket garn Lite annorlunda sätt att shoppa på i Peking ser jag med .

gletting sa...

Eia var vi der! Takk for presentasjonen, klem Grete

kristina sa...

Jag kommer nog aldrig dit, men det sed ut att vara ett eldorado med garner. Härligt!

Anonym sa...

Jag var där i juli 2011, men då var garnaffären utrymd, hela lokalen var en enda byggarbetsplats. Vet ej vad som skall ske, om garnaffären flyttar in igen eller inte. :(
/J.