tisdag 2 februari 2010

Räknas detta som ett X

Jag gillar att mata fåglar. Vi har flera automater och skålar med mat utanför köksfönstret. Under helgerna brukar jag fylla på fågelmat strax innan vi äter frukost. Så sitter vi och väntar och ser vilka fåglar som ska dyka upp. För det mesta är det helt vanliga fåglar så som talgoxe och blåmes. Ibland kommer nötskrikor och roffar åt sig, de är fågelbordets värstingar då flyger alla andra sin väg. För varje ny sort gör vi ett X.
Min favoritfågel är nötveckan, den är liten och spolformad och rusar upp och ner för trädstammarna där automaterna hänger. När de äter hackar de intensivt så fröna sprutar omkring dem.
I söndags kom en ovanlig gäst till fåglarnas matplats.Vi stod i köket och kikade på den bakom amaryllisen. En hare, den satt länge och åt av fröna som nötveckorna sprider ner på marken. Den var så fin, tassarna hade en vacker hasslenötsbrun ton. Efter en stund hoppade den vidare och den magiska stunden var över.
med hej fr. Koftan

7 kommentarer:

Anna sa...

Vad mysigt! Men så länge det inte är en skvader är det väl inget kryss? ;) Mamma och pappa brukar ha rådjur som står och äter ur fågelbordet vintrar när det är mycket snö. Vanligtvis brukar dock rådjuren hålla sig på baksida av huset och äta äpplen. där finns ett träd med oätliga äpplen. De mognar aldrig, vi har försökt plocka dem och vinterförvara, men de blev inte bättre då heller. Men rådjuren och fåglarna brukar gilla dem om vintern, så nån nytta gör de ju i alla fall! :)

Torprosen sa...

Den är helt bedårande den lilla haren..När jag kikade ut i söndags morse fick jag en smärre chock, en islandshäst vid fågelbordet...det var grannens häst som hade kommit loss och hittat ett ställe där det fanns godsaker..

Paradiset Kaos sa...

Jag skulle nog nästan räkna den, men det är jag det. :-)
Söt var han iallafall.

Mia stickar sa...

Vi har också dlera automater och skålar utanför köksfönstret. Nötskrikorna härjar här också men sen har vi ett annat matvrak som kommer, ekorren. Den är inte fåglarna rädd och de är så kul att titta på. Nån hare har jag aldrig sett och inte en sån där. Är det en tyskhare? Den är ju inte vit. Klart värd ett x iallafall!

Myggan sa...

Jag tycker haren är värd ett X.
Varje kväll lägger jag ut en morot till vår långörade gäst.
/Anna

The Willow Fairy sa...

Hmm... inte alla fåglar kan flyga. Det gäller helt enkelt att hitta rätt/passande definition. I ditt fal - alla som äter fågelfö räknas till fåglar...

Eva sa...

X el inte,fin var den iaf.....
jag är barnsligt förtjust i att mata o kika på fåglarna,det växer man nog aldrig ifrån.