onsdag 17 mars 2010

Stickcafe i Stenungsund

Den 23 mars är jag inbjuden av Sticknätet i Väst till Stickcafe på Fregatten i Stenungsund. Då ska jag visa hur man kan sticka en "uppifrån och ner kofta". Det känns lite roligt att visa den första koftan "Fale Koftan". Det är ett år sen nu vi satte igång med vårt projekt Fale Artut och jag.

Med hej fr. Koftan

Ps. Jag kommer också att ta med mig handfärgat garn, stickbeskrivningar och annat smått och gott jag knåpat ihop. Ds.

10 kommentarer:

Heidi sa...

Hej! Jag har förstått att du färgar garn, och du har även färgat silkesgarn. Går det verkligen att färga på samma sätt som ullgarn eller behöver man tillsätta något?

Jag har försökt att leta på nätet om detta, men inte hittat något vettigt svar. Tänkte att om jag inte får svar innan helgen så prövar jag mig fram... Men det kan ju bli pannkaka av det hela...

Och tack för uppifrånoch ner- beskrivningen på kofta! Verkligen användbar!

Ha det bra/Heidi

Elins Strikkeri sa...

Det varei flott trøye i fine farger:))

Emma sa...

Hej!
Jag har pricis börjat sticka en kofta! Min mamma köpte mönstret för ganska länge sen, men nu har jag ärvt det eftersom mamma inte kan sticka längre.. De är så himla kul! Jag är helt kär i hur enkelt de är och har lite funderingar på kombination med någonting... men Vi får se! Snart är det sommar så de blir kort ärm på och lite lagom "mohair" aktig. Superduperkul!

/Emma

Nettan sa...

Snygg vårtröja. Blir sugen att göra en.

kristina sa...

Det låter som ett roligt uppdrag på Fregatten!

fale artut sa...

Det skulle ha varit kalaskul att vara med på! Hoppas att det blir riktigt roligt! Tänk så mycket som har hänt på ett år! Och så många koftor RIKARE Sverige har blivit! Bra Gjort, Tant Kofta!

AnJa sa...

Ja, jisses vilket äventyr vi hade med alla uppånerkoftor förra våren! Det startade verkligen en våg över Sverige som jag tror håller i sig fortfarande! Heja Koftan :-)

Filifjonkan 1 sa...

hej Men vilken läcker liten kofta ni ärr så duktiga med att kunna få ihop sådana grejor så man nästan blir lite avis,,skrattar..men man kan inte kunna allt.Får man ihop ett par sockor så är det bra enl mitt mått! Ha det så bra

Mia sa...

Så underbara färger, ska snart ge mej på uppifrånoner-kofta, är jättesugen.Tack för mönster o garn. Kramar Mia

Myggan sa...

Synd att det är så långt till Stenungsund! Jag hade gärna varit med annars.
/Anna