lördag 3 april 2010

Idag har jag lekt "Hannu"

Vilken fin dag vi fick! Här har det varit sol och vår hela dagen. Jag fixar i trädgården och flyttar över mina citrusplantor från källaren till växthuset. På mina tidigaste krokusar kom nässelfjärilar på besök, tänk att dricka krokusnektar som den första vårdrinken. Och så har jag lekt "Hannu" med mitt nya macroobjektiv. Leken är enkel och rolig, ligg ner på marken och fotografera blommorna underifrån. Med autofocus och digitalkamera är det enklare. Då kan du stå på knä och lägga kameran på marken och "skjuta på känn". Många bilder blir kass med några får den där energin som man så väl behöver nu.
Många vårhej fr. Koftan

11 kommentarer:

Lena sa...

Vad roligt du har haft! Jag såg också nässelfjärilar idag, ett par som dansade förbi!Jag hörde Hannu på radion idag också.Han inspirerar- precis som du!Jag har börjat sticka Tant koftas axelvärmare minsann.

Renée sa...

Vilka underbara bilder! Man blir alldeles vår-glad i hela kroppen! Antar att du har en väldigt fin kamera? Fina är dina bilder iallafall!

Medea sa...

Vad ljuvligt med krokus och fjäril! Härliga våren kommer med stormsteg!

fale artut sa...

Så mtcket vår Du har! Härliga bilder, Du får allt hälsa mannen från oss! Ha de!

Rosenvante sa...

Ska snart prova det där, har fått en ny systemkamera. Men det är så mycket att lära ännu, har ju aldrig fotat med nån sådan förut.
Härliga bilder är det du fått till.

Susanne sa...

Skört och vackert, det är det bästa med våren tycker jag. Lycka till med fotograferingen!

Nettan sa...

Vilken härlig vårdag vi haft och vilka bilder du tagit-wow :)

PetraO sa...

Underbara bilder! Hos mig var det citronfjärilen som susade förbi!

Annepålandet sa...

Så fint! Det er akkurat den energien vi behøver nå - og her (ved Oslo) venter vi fortsatt... Her er det fortsatt en meter snø i hagen, og det har snødd og regnet hele påsken. Jeg gleder meg veldig til å krabbe rundt med kameraet igjen! Herlige og oppkvikkende bilder!!

Hannah sa...

Fina vårbilder! Önskar vi hade en lika långt kommen vår här uppe i Uleåborg med....

Jag vet hur det känns angående makro-objektivet! Det är en härlig känsla att komma så nära....

Ha en fin påsk!

kristina sa...

Vi har samma erfarenhet många av oss i år, nämligen att det är en nässelfjäril som blir årets första. Synd om skrocket stämmer, för då skall det bli en dålig sommar! Helt underbara bilder! Jag önskar mig en bättre kamera, helt klart!