tisdag 29 juni 2010

Semesterlektyr

Häromdagen låg ett paket på köksbordet då jag kom hem. Äntligen har jag gjort slag i saken och beställt "Stickbiblarna" av Barbara G. Walker.
Jag gläder mig mycket och har efter ett par genombläddringar insett att nu måste jag bli hundra år så jag hinner med att prova alla ideér som poppar i mitt huvud då jag läser dem. Gillar böckerna rent fysiskt, de är enkla, häftade och tryckta på tunnt vitt papper. Varje band har en grundfärg. Den första (som är blå) kom ut 1968 den sista (grön) 1973. Jag är särskilt svag för när mönster beskrivs både som text och med diagram
När jag ändå beställde fick "Mosaic knitting" och "Knitting from the top" hänga med. Mosaic boken hade jag kunnat stå över eftersom de andra böckerna innehåller en hel del mosaikstickning. Men "Knitting from the top" är kul att ha, om jag förstått det rätt är det den första uppifrån och ner boken som kom ut (1972).
Med hej från en Tant utan kofta (det är för varmt)
ps. Jag beställde böckerna från USA ds.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar vara trevligheter du fått tag på, Madelene
PS Grönt är ingen grundfärg.DS

kristina sa...

Det är grundböckerna, d.v.s. de med mönsterdiagram och anvisningar för baskonstruktioner som gör att man förstår stickningen från grunden. Det är viktigt när man skall skapa själv. Till slut behöver man bara garn och stickor och sina egna erfarenheter och tankar och plaggen växer fram, precis som man tänkt sig. Det är frihet!

Sunna sa...

Åh vad jag blev nyfiken, verkar vara en dröm, kan du inte berätta mer, är det ebay du använt eller?

fale artut sa...

Du har en utmärkelse hos mig!

Tant Kofta sa...

Jag har beställd dem genom
http://www.knittersbookshelf.com
Det funkade jättebra, men jag vet inte om det är det bästa stället är nybörjare.