fredag 2 juli 2010

Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Och man bryter sina principer. För ett par år sen köpte jag en korg på loppis för en billig peng. Fin och handgjord av Bohusländsk modell, men tyvärr målad i en knallblå och industriblank färg. Korgen har hängt med eftersom den är så bra till mina stickningar. Häromdagen tänkte jag bryta det blå och måla korgen vit, med sprayfärg för att komma åt bättre.
Så hittade jag en burk med BUMS i gömmorna. Minns ni 70talet, den hysteriska avlutningsperioden? Allt skulle bli trärent och då kom BUMS (till och med namnet är 70tal) själv minns jag att man blandade tapetklister och natronlut för att göra fejkad BUMS.

"Det blir bra" tänkte jag. Om jag startar med Bums blir det ett bättre underlag att spraya på. Efter den behandlingen blev korgen riktigt fin, det ser ut som den är nött och väl använd. Egentligen avskyr jag allt som är fejk, vill ha riktiga grejer! Nytt ska vara nytt och gammalt vara gammalt, men nu gör jag nog ett undantag ifrån min principer och behåller en fejkad korg. En annan princip är också bruten, BUMS är hälsovådligt och långt ifrån det "miljötänk" jag försöker följa. Vad har egentligen hänt?
Kan det vara värmen?
undrar Koftan

12 kommentarer:

Tina sa...

Det du beskriver är ett återkommande tankespår i min vardag... hållbar utveckling, färre tillsatser, rätvisemärkning osv... ska vägas mot vad jag tycker om och min bekvämlighet. Ibland kan det bli svåra val, men jag försöker tänka på att det viktigaste är att jag faktiskt är medveten om min/vår miljöpåverkan.
Kort sagt - det är nog värmen ;-)

PetraO sa...

Miljötänk eller ej - korgen är väldigt vacker! Ha en skön dag!

Humlan sa...

På ett sätt är den ju fejk, men samtidigt är den ju inte medvetet sliten utan du har bara stannat upp mitt i arbetet med att måla om en fult målad korg.
Jag tycker att den blev fin!

Myggan sa...

Vilket bra beslut att behålla den som den är.
/Anna

Rosas blog sa...

Ibland får man frångå sina principer. Bara man själv är medveten om det hela. Jag tycker också att korgen blev fin som den är.
Trevlig Helg./Rosa

Medea sa...

Korgen blev jättefin. Bra ändå att man är medveten om miljön.
Tyvärr är det otroligt mycket svårare här i Provence där man inte sorterar och där man ställer ut sin sopsäck på gatan utanför huset, varje dag.

Men snart kommer nog sorteringen hit också. =)

Susilull sa...

Härligt gammal och nött ser den ut korgen! Det gjorde du bra, även om det var med bums... Visst påverkar värmen tankeverksamheten. Blir det över 25 gr går det verkligen i slowmotion.

Maria sa...

Korgen blev ju jätteläcker! Ibland ska man bara "misslyckas" för att få ett oväntat resultat. Men nu har kanske "Bums" gjort sitt?
Maria

teresa sa...

Haha, det måste vara värmen... Även jag trillar dit o lämnar mina vanliga helylleprinciper ibland, känns märkligt mysko o busigt...
Jättefin korg.(En hel sommar utan second hand, hur ska det gå?)

Lena Andersson sa...

Korgen blev verkligen fin.

Ibland så tar även vi till lite gift och man får ågren, men huvud saken är att vi för det mesta lever ordentligt.

mvh Lena

metamorphosis sa...

Håller med Humlan och att detta ju faktiskt på sätt och vis faktiskt är riktiga grejer och inget fejk, så behåll din korg som den är nu tycker jag. Om inte annat kan du ju försvara ditt bums-bruk med att du inte målar på ny srayfärg? ;-)

Kristina sa...

Oj, en sån fin korg det blev....bums! Jag minns Bums som min mammas bästa vän! Själv har jag bara hjälpt till, men jag kommer ihåg att det var effektivt.
Ha det bra i den härliga sommaren!