söndag 20 juni 2010

Workshop förberedelser

I fredags kom ett paket med garner från Wålstedts. De är alltid inslagna i brunt papper och har en speciell doft, de doftar Wålstedts helt enkelt. När jag känner den längtar jag dit nu är det ju inte så långt kvar tills jag skall resa upp under några dagar. Nu förbereder jag mig inför workshopparna (kan man skriva så?) genom att sticka koftor. Här är en i Björnmossa med uppläggning av Havsturkos och ihop plockade bruna stråk ur Björnmossan och lite Höströnn runt kanten. Jag lurar på turkosa knappar, vi får se.
Det är ofta mycket vackert att kombinera melerat garn med enfärgat, här växer ett ok fram.
Två varv grått i slätstickning och två varv Blå Granit som jag stickar så att det bildas en avig ås på rätsidan. Man kanske kan kalla det skuggstickning med en skugga.
Så har jag varit duktig och städat under helgen, det är alltid en viss anspänning för mig att göra det, fy så tråkigt. (Mina flickor säger att de ska gå på terapi och bearbeta sina upplevelser när de vuxit upp.) Men den här gången gick det riktigt bra. Har nu en vecka kvar att arbeta innan jag går på semester och jag brukar börja med storstädning. Nu har jag ett rum mindre att röja i och det var en bra morot för mig.
med hej fr. Koftan

7 kommentarer:

Lilli sa...

Ja, det verkar kul med denna stickningen :) Det fina "Uppifrån- och ner Koftan"-häftet som jag köpt kom i fredags. Är det ok om jag länkar från min blogg hit till din?

Tina sa...

Den sista bilden är helt underbar, tycker jag.
Känner igen det där städbeteendet. Min familj vill helst fly när det är dags för städning och det beror inte bara på att det är tråkigt ;)

fale artut sa...

Det är ju otroligt så många fina stickningar det blir, med enkla medel.... Heja!
Det blir nog fler UONK här också.

Mia stickar sa...

Jag tror nog mina flickor också skulle behöva gå i terapi, varför ska det vara så tråkigt att städa? Kanske för att det finns så mycke annat som är kul, sticka till exempel! Det ser mycke lovande ut det du har börjat på! Lycka till med workshopparna!

Anna sa...

Ser otroligt vackert ut och heja dig med städet!

Fröken Slöjd sa...

Skuggstickning med en skugga - så vackert!

Anonym sa...

Det randiga gillar jag verkligen, men jag måste fråga: Vilket av de blåa varven, det första, övre eller det andra, nedre, avigt mot rätsidan?