torsdag 8 juli 2010

Det är nåt visst med blått eller vad händer då en kvinna får syn på ett fält med blommande lin.

"Stopp, stanna! skrek jag häromdagen då min man och jag var ute på en liten trivseltur över dagen. Vi gör ofta såna svängar då vi har semester. Ser på någon sevärdhet så fikar vi och äter gott och umgås i bilen. Ibland med prat och ibland med ljudbok, han kör och jag stickar. En perfekt uppdelning. Jag skrek stopp för jag fick syn på ett par blommande linfält.Jag var tvungen att krypa ner och fotografera de underbara blommorna! Det var en lite blåsig dag så de vajade fram och tillbaka som vågor på ett hav.
Jag var helt hänförd och jobbade intesivt med min fotografering. "Vänd dig om och kolla" sa min man efter en stund. Bakom oss längre ner i backen låg en annan dam på samma sätt som jag och bakom ratten satt en man tålmodigt och väntade. När jag fotat färdigt körde vi vidare och efter en stund kom vi fram till ett nytt linfält. Och vet ni vad, där låg också en kvinna i diket med kameran i högsta hugg och där satt en man bakom ratten i en bil. Den här hade vevat ner rutan och tog en rök i väntan på att fotograferingen skulle bli klar.
Så om ni tar en tur med bilen i sommar måste ni lova att inte glömma kameran. Det kan när som helst dyka upp ett fält med blommande lin.
Med hej fr. Koftan

26 kommentarer:

Honsomstickar sa...

Är Lin så vackert?!

Paradiset Kaos sa...

Jag tror att jag häromdagen såg ett eller ett par linfält. Är inte riktigt säker för det var inte i full blom.
Och visst är det vackert att se!

Ulrika sa...

Haha! :)

Linblommor är bland det vackraste som finns.

Tina sa...

Haha... det skulle kunna varit jag, men i år har jag bara fotat blommande raps än. Blommande linfält är helt sagolikt vackert.

Maria sa...

Det är bara SÅ vackert...

snakkemunn sa...

En slik eng skulle jeg gjerne ha sett. Takk for bildene.:))

Maria sa...

Vilken härlig vy!Förstår att du ville fota den.Och så läckert med de andra paren som betedde sig likadant. Lingarn är fint!
Maria

maja sa...

helt fantastiskt vackert, tänk vilken fin natur vi har.

Bland nystan o papper sa...

Ha ha! Helt underbart, jag kan se det framför mig. :D

mira sa...

så vackert ja - påminner lite om de vackra lavendelfälten jag fotat i Frankrike när vi var på bilsemester där för ett antal år sen. :)

maloppa sa...

Vackert! Känner igen mig i situationen, på våra trädgårdsresor är det dock en hel bil full av tjejer som kastar sig ut med kameran och ingen som ifrågasätter varför man måste stanna just där ;)

Kristina sa...

Fälten och blommorna är underbara! Och så klart, män och kvinnor är olika! Enligt nuvarande forskarsanning, så var det kvinnorna som började odla jorden och se vad det har lett till!

Elena sa...

Haha underbart. Kvinnor och lin!

Torprosen sa...

Sååååå vackert Koftan....helt underbart, tur att han stannade Guldklimpen...du vet min herr Torpros han trampar gasen i botten...nä nu var jag elak...inte alltid! Kramar Torpis

Lena Andersson sa...

Lustigt jag har åkt förbi ett linfält några gånger nu och tänkt varje gång Jag skulle haft kameran med mig = )
mvh Lena

Meta sa...

men gud så vackert. och vilken tur att det finns massor av kvinnor som vill fota dessa fält så att alla får chans att se dem. det är så vackert. tack!
finns det en färg som heter linblått? eller har jag bara fått hjärnsläpp. om inte undrar jag varför...
meta

Eva sa...

Så vackert!

frisky frog sa...

Det måste vara något nedärvt. =) Vackert är det i alla fall och ett fantastiskt material.

Syserine sa...

Underbart! Vi har det kring knutarna just nu. Men man undrar jo hur det blir garn? Kräver visst mycket manuellt arbete och all linodling i Sverige går till linolje har jag uppfattat, vårt garnlin kommer från östeuropa.

fale artut sa...

Så vackert med linfält, Tackar så mycket!

lilian sa...

UHA

Så vackert!!!
Var har du varit?-uppåt längs älven?

Idag visar första knoppen på min linlycka färg ---snacka om lycka!!
Den har blivit 80 cm hög utan förgreningar, så det här blir spännande! 30 år sedan sist.

Tant Kofta sa...

Jag fotade linfälten någonstans mellan Sjuntorp och Nossebro.
Mycket sevärda!

The Knitting Seaman sa...

Jag åkte förbi samma ställe i fredags. (För det är utanför Sjuntorp, inte sant?) De där båda fälten är bara två av väldigt många där uppe. Det är lin till oljeberedning. Den grenar sig mycket och går inte att spinna av, har jag fått berättat för mig.

The Knitting Seaman sa...

Ha ha, nu såg jag att du skrivit att det var i Sjuntorp. Och det är det. Strax innan Sjuntorp. Min mormor bor där, kan den där vägen utantill :)

Susilull sa...

Vilken ljuvlig syn! Och du lyckades verkligen fånga linets blå färger fint, det är det svåraste! Det hjälper inte alltid att ha kamera med sig - det skall bli bra kort också

Lilli sa...

Oh, så ofantligt vackert!! Och så mycket lin! Var du i Hälsingland någonstans? Måste vara en upplevelse att få se detta i verkligheten :) Förstår att du kröp ner och fotade. Läckert!!