måndag 27 september 2010

Åter i verkligheten

Idag är det lite dagen efter på många sätt. Det har varit Syfestival och inget annat under 3 dagar. Jag hade kameran med mig och hade tänkt att dokumentera för att visa er som inte var med hur det var, men tiden försvann och vips var helgen slut. Det är så roligt att träffa alla under mässan! Många kom fram och hejade och ville se hur man stickar en hit och dit mössa. Några känner jag igen från förra året och några bloggare har jag också hejat på. Sister knit, Inga, Bibblostick, Willow fairy och många fler. Så hejade jag bara hastigt på Call design och AnnaKarin som hjälpt mig att sticka några mössor inför mässan, stort tack för hjälpen! Så här såg min monter ut i söndags innan vi öppnade. Viola har varit med under hela mässan och hon är som Kajsa Kavat "Utan henne så gick det inte!". Ni förstår nog hur stolt och glad mamma jag är! När man står i en monter hinner man inte titta så mycket på vad andra har att erbjuda. Det är full fart mest hela tiden, man byter några ord med varandra i farten.Men jag kan berätta att Madamerna Kruz från Jörlanda är två glada tjejer, Garngalleriet har så vackra garner och knappar. Lienes designs Prada garn och fantastiska alpacka är som "smör". Kram till tjejerna på Ullomera och Anders och Liene för trevlig samvaro då vi åt middag tillsammans på lördag kväll. Men det bästa har jag sparat till sist, här sitter jag och en Lotta till. Vi var som ler och långhalm i Norrköping i början av 1980talet. På den tiden var vi några och 20, unga och fräscha. Så flyttade jag till Romelanda och Lotta till Leksand för att blir sadelmakare och vi tappade kontakten. Häromnatten hittade Lotta mig i bloggen och nu kom hon upp till Syfestivalen från Viken i Skåne. Vi har inte setts på 22 år, det blev både skratt och tårar. Men sen återupptogs vårt goa tugg från förr allt var sig likt.
Med hej fr. Koftan

21 kommentarer:

Stickmor sa...

Förstår att ni haft trevligt på mässan. För min del är det lite långt till Borås, men jag ska till Älvsjö 6/11. Kul att ha nåt att se fram emot.
Har glömt att säja att det går bra att visa min "uppifrån o ner-kofta"
Inger

The Willow Fairy sa...

Fantastiskt att träffas så där efter alla år.

Och en härlig symässa var det. Jag glömde att fota hela tiden så jag var tvungen att gå tillbaka och fota lite för att ha något att lägga ut på bloggen.

Bibblostick sa...

Det var verkligen roligt att ses och bli hit-och-dit-inspirerad!

Inga sa...

Jättetrevligt att träffa dig och bli inspirerad. har bara alldeles för många idéer att förverkliga nu.

Pärlmudden sa...

Det var skoj att träffa dig i verkligheten. Nu blev jag inspirerad att försöka fixa till strulet med min kofta o se till att den blir klar. Nej, nu har den slutat att skratta åt mig i soffhörnet(eller så har jag stängt av öronen så jag inte hör det längre...)
Ser fram emot mösshäftet.
Kram

Karin på Ösäter sa...

Bra mässa, lagom stor och kul att träffa ett blogg-ansikte och inspiratör på stickfronten, mössan är på gång.
Hälsningar Karin

Medea sa...

Vad härligt det skulle ha varit att åka till Borså men dryga 200 mil är för mycket. Men någon gång ska det väl passa med att jag är i Sverige.

Gunilla sa...

Det var underbart på Syfestivalen. Jag var där med två väninnor och min dotter. Det är så himla kul att dottern också börjat sticka, hon hämtar garn hemma hos mamma och så kommer hon upp med nåt ursnyggt som hon hittat på. Jag blir perplex.
Kul att "Tanten" kände igen mig från ifjor, så snopen jag blev. Hur kan du minnas ett ansikte du sett en gång.
Tack för att Du finns!

Gunilla sa...

Jag glömde!
Att träffa vänner från ungdomstiden är verkligen härligt.
Det går inte att beskriva känslan, trygghet, kärlek, glädje, värme, allt i en enda mix.

Anonym sa...

Kära Lotta

När jag ser bilden du lagt in så började tårarna trilla igen!
Men bara av glädje.
Jätte jätte kul att träffa din dotter också, vilken härlig tjej.
Det var några timmar som jag kommer leva länge på.
Ett är säkert och det är att det inte kommer gå så många år tills vi ses igen.
Jag märkte att det var många många
vänner och bekanta till dig som också upptäckt vilken generös medmänsklig person du är.
Vi ses snart igen!

Lotta

Eva sa...

du verkar ha haft underbara dagar.och när man ser kortet på dej o din väninna så blir man riktigt glad...riktig vänskap gör att det inte spelar nån roll om man träffades i går el för 20 år sen
Längtar efter att få sticka din hit &dit.

Tina sa...

Tack för en trevlig och inspirerande workshop!
Ska prova och se om jag kommer ihåg allt du lärde oss.

Maria sa...

Det var roligt att få en glimt från syfestivalen. Ett annat år måste jag verkligen försöka åka dit. Så kul att du träffade en gammal kompis! Sådant är ju så härligt. Lycka till framöver!
Maria

Renée sa...

Vilken mässa! Jag missade den tyvärr...

liene sa...

Mässan var bra-Du och din dötter var även bättre ,och alla andra..som söker och ger inspiration...
Du är bäst och det har jag sagt många gånger
You Rock Lady!
Kram och Tack för en underbar helg!
Liene&Anders

Myggan sa...

Jag såg att det var fullt i kofta- montern mest hela tiden, så jag förstår att du behöver pusta lite nu.
Men visst är det kul?
/Anna

Lilli sa...

Trevligt med Syfestival! Hade tyvärr inte möjlighet att åka denna gång. Din monter ser fin ut också :) Har också upplevt glädjen att återförenas med en väninna efter 28 år!! Tänk att man kan fortsätta på det "goa tugget" från förr! Underbart! Hoppas att ni två kan fortsätta att hålla kontakten nu :) Vill gärna kika närmare på en hit-och dit- mössa-beskrivning om den kommer att publiceras på din blogg nån gång.

Loppan sa...

Det var superkul med symässa, tyckte det var mer montrar i år än ifjol.
Kul att träffa dig IR, vilken trevlig o mysig person du är!
Mycket inspirerande med möss- förklaringen, kanske blir det en som passar till sonen i höst.
Hoppas vi ses nästa år igen!

Anonym sa...

Inspirerande workshop om mössor hit & dit. Diverse inköp blev det och kompletteringar via nätinköp i början av veckan.... Nu ska här stickas prinsesstårtevantar!
SKYNDA PÅ MED MÖSSHÄFTET!! Konstaterade igår att mössan som jag nästan är klar med troligtvis inte kommer att passa utan det nog blir till att repa upp och börja om. Tänk om jag hade gjort en "Hit & Dit" då hade jag ej haft detta bekymmer!!

Åsa sa...

Tack för en härlig mässa kul att träffa dig och dottern! Jag stickar nu min första äpplemössa och det blir så fint. Storasyster ska få den men nu vill lillasyster såklart ha en likadan. Kan man köpa mer garn av dig?

Call design sa...

En stor ära att ha stickat två mössor till dig, så roligt och tillsammans med dina egenfärgade garner så är det som julklappar på julafton!

Och roligt var det att se hur många som alltid fanns runtomkring dig på mässan, hela tiden ett stor ring!

Många goa hälsningar