söndag 3 oktober 2010

Jag får nog skaffa en svart katt

En med gula ögon som fräser och kröker rygg. Varför då undrar du säkert, du har ju en katt. Jo den här helgen står jag ute i vedboden (ihop med moppen och vedsäckarna) och färgar garn. Igår kom grannen förbi och påstod att jag ser ut som en häxa. Just när han var där höll jag på att blanda ihop färgkoncentrat i en petflaska, en knallröd blandning i en gammal pepsi. Min kisse har aldrig fräst eller krökt rygg, den är inte riktigt hans grej. Det mest äventyrliga han gör är att hoppa upp och sätta sig på hängmattestolpen och svaja lite med svansen.
Han heter Roland och är döpt efter en person i bekantskapskretsen. Båda två är rödhåriga, jättesnälla och har anlag för övervikt.
Ett annat favorit sysselsättning är att vilja umgås med mig då jag sitter vid datorn. Kattassar på tangentbord är ganska jobbigt. När jag skäller på honom vippar svanstippen lite retfullt och sen fortsätter han i samma stil igen.
Med hej fr. Koftan
ps. Ni som väntar på stick-kit (från Syfestivalen) från får brev på posten i början av veckan. Garnet skall bara torka först. Sen uppdateras Kofferten med Äpplemössor, Rosenknoppar och Prinsess tårtor och då kan man beställa via bloggen ds.

17 kommentarer:

AnJa sa...

Bild nummer två är ju helläcker! Vilken ståtlig katt du har!

Sunna sa...

Han är underbar Roland, väldigt lik min Gösta

Maria sa...

Vilken härlig misse!! Byt inte ut honom mot en svart med krökt rygg - Roland verkar mycket trevligare.

Dödergök sa...

Vilken fin katt! Jag är väldigt svag för röda katter och rödhåriga män ändå har jag aldrig haft någon. (Röd katt alltså.) :)

Anelma handarbetar sa...

Vilken härlig katt du har. Byt inte ut honom.
Du har en intressant och härlig blogg så jag blir följare hos dig.

Ha de gott

Tina sa...

Han verkar underbar din Roland!!

Inga sa...

Roland äger! Vi har en Gulliver i samma färg och stil fast han är född i år.

fale artut sa...

Det var väl inte tal om attt byta katten vad jag förstår... Bara ha ett litet fyrbent för att förhöja Häxlooken... Bra häxor växer inte på träd! De kan vara bra att ha när man behöver något extra! Själv leker jag häxa i buskarna för en av ungtackorna behöver allt extra hon kan få! Håll Tummen, sköt om Dig!

Mia stickar sa...

Han får akta sig Roland så han inte hamnar i det svarta färgbadet! :)

Maritas Maskor sa...

Vilken fin katt han är, Roland, och jag är ganska säker på att han vet om det själv...
Och det där med skället och tangentbordet... Vilken katt skulle vara annorlunda...? De vet hur man ska leva livet med bravur, katterna!!

Minemine sa...

Du kommer väl till syfestivalen i Stockholm nu i november?

Eva sa...

Roland påminner mycket om en katt jag hade,Sune! stor &snäll!
ser fram emot att få öppna din koffert framöver.
Ha det gott!

Anna sa...

haha, jag har några exakt likadana bilder på min katt, datorn är toppen! Då får han vara med också blir det ju lite varm och skön!

Härliga bilder!

Paula sa...

Helt underbara kattbilder!

Therese sa...

Vilken sötnos! Riktigt lik min lilla Torkel, förutom det vita i ansiktet :)

Anna-Karin sa...

Fina missar, dock har du rätt i dina misstankar om att det inte är någon idé att byta. Jag har den perfekta häxkatten: Han är kolsvart och heter Noxifer, vilket skall vara en bror till Lucifer (döpt av katthemmet). Där tar dock det häxlika slut. Om man frågar denna åttaårige herre om han är en stor bebis blir han alldeles till sig : )

Karina sa...

Jättemysig, fin katt!
Min svarta kattflicka Mitzi lägger sig också gärna på datorn...Händer att hon går på tangenterna också....och ställer till oreda!