lördag 4 september 2010

Idag ser jag rött

Jag gjorde det igår, färgade rött i olika toner och idag ser jag färgtonerna mer som de är. Garnet har torkat, ljuset är bra och jag har vilat ögonen under natten. Det känns bra och vissa färgtoner är riktigt vassa. Färgning är svårt, men väldigt roligt och ibland är det som förgjort att få till rätt ton. Den här gången har jag lyckats bra med en klarröd. Jobbar nu intensivt med förberedelser inför Syfestivalen i Borås. Stickar mössor, skriver beskrivningar och färgar. Lite handfärgat skall få följa med i små stickkit till barnmössor. Här är en liten äpplemössa i "hit och dit" metod. Under veckan skall den fotas på en liten tjej som har så vackert brunrött hår. Hennes systers är halmfägat och till henne skall jag sticka ett rött äpple. Ni ser garnerna i bakgrunden, jag gör den mer melerad så som röda äpplen ofta är.
Jag har en arbetskamrat som döpte sin flicka så, "Rött äpple". Tycker det är en så vacker tanke! På bosniska är ordet Elma och eftersom jag träffat Elma vet jag att namnet passar precis. Min minsta fick namnet Viola, det var hennes storasyster som föreslog namnet. "Hon skall heta som en blomma och hon kan ju inte heta Rosa, det är ett konamn" tyckte Bella. Viola är ju både en blomma och en färg. Storasyster Bella får mig att tänka på en klocka, hennes ton är stark och klar. Med hej fr. Koftan

10 kommentarer:

Blenda sa...

Hej! Alla de röda färgerna på bilden är jättefina! Jag har kommit in i en röd period, efter att inte ha burit rött på många år, har jag nu nästan alltid något rött på mig (om inte annat i glasögonen! :-D)

Jag gillar när man väljer namn som betyder något! Mina barn är döpta till "Fri kvinna" (Caroline) och "Fackla" (Ellinore), och namnen passar deras personligheter jättebra. :-D
Ha en bra helg!
/Blenda

Medea sa...

ÅÅh så vackert garn och äppelmössorna blir supersöta. Jag stickar också en mössa hit och dit och tycker att det är både kul och praktiskt.

Renée sa...

Vilka fina färger och precis som äppelfärger oxå!

Maria sa...

Vilka underbara färger! När är syfestivalen i Borås?
Maria

Nettan sa...

Vilket ögongodis! ha en bra helg!

Mia stickar sa...

Härliga färger! Ser fram emot att testa färga tillsammans med ANja!

frisky frog sa...

Vilka vackra färger! Det är ju solklart vilken monter som ska besökas på mässan.

fale artut sa...

Mera färg åt folket! Lycka till, bästast Tant Kofta!

metamorphosis sa...

Vackra namn och vackra garner!
Ska blir roligt att få se mössorna live, med barn i! :-)

The Willow Fairy sa...

Hoppas vi ses på mässan. Tänkte mig dit på lördagen