söndag 28 november 2010

Nu lyser åter stjärnorna

Det är något visst att hänga upp våra stjärnor, den ni ser på bilden är min favorit. Stor, vacker med små lysande prickhål. Den börjar bli lite "tussig" men får hänga med ett tag till. I tjogoårsåldern när jag flyttade hemifrån hade jag många principer som jag försvarade med glöd. Jag ville leva ett riktigt liv, inga påssåser, hemlagad äkta mat osv, osv. Min äldsta flicka brukar skoja om att hon skall bearbeta känslan av att vara ute med klassen och grilla korv med hembakat korvbröd som ser ut som en mjölig potatis hos en teurapeut. Så har tiden gått och princip efter princip har fallit undan ur mitt liv, trist men sant. Med ett intensivt arbetsliv och många järn i elden måste man fuska lite för att överleva. Så nu återstår bara ett par bastioner att hålla fast vid: Nr 1. I mitt hus finns bara sjtärnor absolut inga elljusstakar. Nr 2: I min trädgård finns det ingen tvättvinda, jag tycker båda är för hemskt fula. Om ett par dagar har jag semester och kommer att färga upp nya garner. Jag har fixat några bad i helgen så nu finns nytt grönt prinsesstårtegarn och här visar jag en provfärgning av en baby alpacka som jag tänkt skall passa till pulsvärmare med knappar. Färgen är Tranbär med lite terracotta. Jag provar även att sticka "Uddmudden" med dubbelt lacegarn och det blir drömlikt. Återkommer med muddarna under veckan. jag färgar alltid på känn när jag "ugnsgräddar" och då brukar jag jobba efter teman. Här ser ni höstfärger. Vad skulle du tycka vara fint att färga upp, själv går jag och tänker på lingon och rött lack eller grön mossa.
Tips motages tacksamt.
Med hej fr. Tant Kofta

12 kommentarer:

Ulla-Bella sa...

Koselig med stjernen:) Gleder meg til å se garnet du skal farge:)

Maritas Maskor sa...

Hej Koftan,
Kul att läsa om dina "käpphästar".
Jag gillar också hembakt bäst. Undrar alltid vad det kan vara för hälsovådligt i färdigköpt som gör att det håller sig hur länge som helst...
Fast jag älskar min torkvinda. Det ger mig frid i själen att få stå där på lördagmorgnar på sommaren och hänga tvätt till enbart fågelkvitter!!
Tur att vi är olika också :-)
Jätte jättefina garner du har färgat!!

Medea sa...

Jag hade också väldigt många principer när jag var ung. Allt skulle göras från grunden och ALLT skulle fixas till jul. Nu är jag helt tvärtom även om jag har både ljusstake och stjärna.
Vilka fantastiskt vackra garner du färgar. Kanske måste mitt stora garnlager få några kompisar snart. Eller också får jag bara njuta av dina bilder och andras bilder på det de stickar av dina garner.
Önskar dig en skön adventssöndag.

Miranne sa...

Eg har også mine kjepphestar:
Jul og advent er to ulike ting. Advent er beherska ventetid og lilla i fargane. Jul kjem etterpå - og er festleg raud i fargen. Slik sett er nok heimen her litt stussleg i vekene framover - men det er slik me vil ha det. Nissane får pent vente :o)

sinneskatten sa...

Skrattar gott åt dina principer....undrar om vi som var småbarns mammor på 70-80 talet var sådana? jag känner igen mig.
Att få njuta av dina garner på bild känns gott, dags att köpa lite av dig också.

Sunna sa...

Jag skulle aldrig ha villa, volvo, barn och hund för då kunde jag lika gärna hänga mig, sen gick det som det gick när kärleken kom in i livet och allt jag inte skulle ha blev till och även en sunkig husvagn...

Maria sa...

Fin stjärna! Gillar din princip, även om vi har två elljusstakar i vårt hem - men vi har tre stjärnor!
Ditt garn är, som vanligt, alldeles underbart! Något ljuvligt vårgrönt vore kanske fint att ha framöver?

Nilla sa...

Håller med dig om tvättvindor, de är inte särskilt fagra. Elljusstakar har jag dock. Har aldrig tänkt på dem som fula, men det kanske de är om man ser efter noga. Men de ger ett mysigt sken!

Kristina sa...

Jag har också stjärna men även elljusstakar. Det är vackert, tycker jag, när det lyser i massor av fönster! Man ser ju inte staken, precis, men man ser ljusen!
Fina färger på garnerna. Har du sett dina garner i min tröja. 5 av färgerna är dina angorett! Skulle vilja ha fler åt det rosa/orange/rött hållet, men i kofferten finns inte det jag söker. Kanske en idé till färgprojekt? Hälsningar Kristina

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Vilka härliga färger!

Gunilla sa...

Du har alldeles rätt, ändå har jag både tvättsnurra och elljustakar. Men jag skäms.
Men det är så mycket som inte gick att genomföra. Vi flyttade till Båstad på grund av min mans jobb och vi skulle ha ett ställe. Tji vad vi bedrog oss, trodde Ni att Ni skulle ha råd med ett ställe i BÅSTAD? Men å andra sidan har vi haft råd och tid med en stuga i fjällen i stället. Där kan vi vara när vi vill bo fritt och öppet utan krav...där går man bara ut...i den ljuvliga naturen:)

teresa sa...

Semester o färga garn, vilken trevlig kombo. (Själv måste jag till Second hand o leta efter dotterns lucianattlinne som jag skänkt bort o nu måste köpa tillbaka...)
Din stjärna är vacker men jag tycker även att de nya elljusstakarna med ljus i en båge är fina.