söndag 12 december 2010

Är nog lite svag för korgar

Och nu har det blivit en till, jag såg den på långt håll då jag kom in på min loppis för en tid sen. Som ett ägg i formen och med lock som sitter fast i ena sidan av handtaget.För 40 kronor var den min. Då var den mycket smutsig och med ett solkigt tyg på insidan. Bort med tyget och in i duschen för helrengöring. Att duscha korgmöbler och korgar är perfekt, det piggar upp rotting och många andra flätade material.
Nu är den inklädd med nytt tyg, ett av mina favoriter "Herbarium" av Stig Lindberg. Det är Ljungbergs textiltryck som nyproducerar mönstret. Blir alltid lite barnsligt glad och upprymd av hans mönster, de är så lätta och humoristiska tycker jag. Jag har även skaffat en längd av "Melodi" till vardagsrummet. Ljungbergs trycker så mycket fint. Skulle vilja ha Viola Gråstens "Oomph" i blålila eller Sven Markelius "Pythagoras" som hänger i FN skrapan i New York (och kostar 2500kr m) men det får bli framöver. Det är ju inte helt fel att längta lite.
Åter till korgen, den är flätad av tunna vridna remsor av bambu och är ytterst stabil. Jag gissar att den är från 1950talet, nu ligger det stickningar i den, vad annars?
Med hej fr. Tant Kofta

21 kommentarer:

Emmas dagar sa...

En sån hade jag smått och gott i när jag bodde hemma hos mor och far.
Jag tyckte så mycket om den med det lilla locket som sitter fast i ena sidan av handtaget.

Kristina sa...

Precis en sån korg har jag också. Vet inte riktigt var jag fått den ifrån. Den var med när jag flyttade hemifrån för sådär en 20 år sedan och jag tror att jag hittade den i boden hemma någon gång och norpade åt mig den.

Fru Purjo sa...

Avis :-)

Är också mycket svag för korgar. För att de (oftast) är praktiska och fina...en bra kombination tycker jag :)

Tina sa...

Men så fint det blev! Dina stickningar kommer att må toppen i sitt nya gröna paradis. :)

Bibblostick sa...

Åh, en sån fin korg! Min mamma hade en sån.

Tusse Fox sa...

Hade också en sån för länge sen.

Inga sa...

Jättefin korg! Påminner lite om en av mina fast den är avlång. Jag har också en massa korgar. De flesta används för handarbeten. Tycker också mycket om Stig Lindbergs mönster. Just nu är de för dyra för mig. Men man kan ju som sagt få längta.

Paradiset Kaos sa...

Både min mamma och jag var lite förtjusta i korgar så ibland på marknader följde det med oss nån korg hem, så idag har jag faktiskt två lika korgar och är förtjust i båda.
Och nog är det tur att man kan duscha av korgarna, allra helst när någon av vara hundar tyckte att en av korgarna passade bra som stolpe. Tur i oturen så låg som var i korgen i plastpåsar.
Ha en trevlig lucia imorgon!

metamorphosis sa...

Mkt stiligt innertyg måste jag säga!

Fachinerande med sånna tryck som aldrig går ur tiden!

(och nu blev jag påmind om att jag ju fortfarande inte lyckats få till ett tygfoder till min stickkirg...)

Maria sa...

Jag är också svag för korgar och har ett gäng från loppis.

tilda sa...

Oj så fin korg! Det tycks vara vanligt att tycka om korgar. Jag är också en av dom. Min finaste korg är lite mössäten och söndrig och helt underbar. Full av garn förstås!!

Kristina sa...

hej! jag ser att nu finns det två Kristina! Jag hade en sådan korg som handväska på slutet av 50-talet till mina vida kjolar och vita bomullshandskar! Ett måste på den tiden!
Kram Kristina

Lilli sa...

Praktiskt att duscha av korgen. Gillar också korgar, har två utan lock. Med lock är inte så dumt. Jättfint innertyg; passar perfekt till korgen :) Ha en bra vecka!

Tant Kofta sa...

Så roligt att flera har just en sån korg, fin tycker jag.
Och mycket stabil, tyvärr är en del korgar väldigt spröda.
med hej igen fr. Koftan

Emmas dagar sa...

Tack för kommentaren om Tösens halskrage :-)

Sanne sa...

Den blev ju som ny efter lite omvårdnad!

TvåÄndsStickan sa...

En sån finns eller -fanns när jag var liten.
Jag är oxå korgoholic och dom tar ju lite plats när dom ökar i antal, men det är ljuvligt med många.
Kram fr kalla Långå

(just nu -22)

Angélique Morgonöga sa...

Stort TACK och varma kramen för det härliga mönstret av pulsvärmare med löv-kant. Tack och bild på min blogg klicka här

Sunna sa...

vilket fynd du gjorde

Nettan sa...

Snygg den blev när du fixat till den! Förstår att du är nöjd med det köpet.

Una sa...

Hej!

Jag har letat under lång tid nu efter precis en sådan korg som du skrev om i din blogg. Jag har letat på loppisar, internet, ja lite överallt men inte lyckats hitta den någonstans. Korgen är nämligen en barndomsminne som jag har och korgen ifråga såg exakt likadan ut som den på dina bilder.
Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att sälja den till mig eller om du kanske känner någon eller har någon tips kring var jag kan köpa denna korg? Jag är villig att betala ända upp till 500 kronor för korgen.
Hoppas att jag får svar från dig snart!

Med vänliga hälsningar

Una