söndag 19 december 2010

Bellas Disneykulor

Det var Bella min äldsta som började samla julkulor, de första köpte hon i London när hon var 13 och kom hem med gröna, rosa och en med prasselglitter i. "En riktig Disneykula" brukar hon säga och det är såna hon letar efter och jag kan berätta att hon har hittat väldigt många. Flertalet av lådorna i förra inlägget är hennes.Här är två burkar med Bellas kulor. Först färgmatchade jag dem med röda toner i en burk och blå i den andra. Så tänkte jag på den frejdighet Bella alltid har då hon jobbar med färg. "Extra allt" är hennes melodi och visst är det läckert.


Om ni vill ta er en titt och se om Disneykänslan finns i julkulesamlingen kan ni ta er en titt på filmen.En jul för ett par år sen satt vi (Bella och jag) och tillverkade lådor till kulorna så nu ligger de flesta i lådor med fack.
med hej fr. Tant Kofta

18 kommentarer:

Anna sa...

oj oj så många fantastiska kulor!
Så fint i glasburkar.

agata sa...

Åh, så vackert! "Extra allt" är mitt motto också nuförtiden, och roligast är de gamla, färgglada pumlorna. Numer tycker jag att de i plast också pryder sin plats, men det kan ha med sonen att göra. ;-)

Kan man göra lådor själv? Hur gjorde ni då? Eller gjorde ni bara fackindelningen?

Carolina sa...

Så fina kulor!

Stickeri Stickera sa...

Vilka fina kulor! Man blir lite barnsligt glad när man ser dem. Nästan så man förväntar sig att piff och puff ska hoppa fram bland lådorna.

Inga sa...

Wow, vilken fin samling! Där ligger man i lä. Fina lådor också. Det får man nog ta efter.

Iréne JB sa...

Tänkte på det redan i förra inlägget, att ni har väldigt fin förvaring till kulorna :) Kanske något för stora E och mej att pyssla med under ledigheten.
Nu har vi inte alls lika många fina kulor och de sista gick i kras förra nyår då barnen klättrade efter polkagrisar och välte granen. I år har det visst flyttat in ekorrar i granen :)

Bland nystan o papper sa...

Så fint julfönster du fick :)

Sanne sa...

Vilken julkänsla! Så vackra kulor hon samlat Bella!

Humlan sa...

Underbara kul-burkar! Visst är det härligt med "extra allt" ibland! Jag gjorde en liknande burk för några år sedan men tyvärr lyckades jag krossa flera kulor.

Torprosen sa...

Du vet att jag gillar era vackra kulor...snyggt i glasburkarna..men några skall väl upp å hänga väl?Fick julfeeling när du visar julfilmen..Kram Torprosen

Annika sa...

Imponerande samling med jättefina kulor! Bra idé att göra lådor själv!

Tina sa...

Heja Bella! Jag gillar också extra allt.

metamorphosis sa...

Helt rätt, extra allt är ett utmärkt ledord när det gäller pumlor!

Du får gärna bjuda på lite råd och tips när det gäller lådorna om du har några - skulle själv behöva uppdatera vår pumel-förvaring! (delvis pga att den ökar i storlek från år till år...)

Lilli sa...

Så mysigt med alla vackra kulor i glasburkarna så i fönstret! Vilken härlig färgklick de blir, de båda burkarna. Tycker det är ett kul sätt ha dekorera fönstret (eller nån annan stans)på!! Ha en bra vecka utan stress!

Maria sa...

Underbart!! Jag har också lite blandade kulor i en genomskinlig vas, men kanske inte riktig samma härlighet som eran samling!

Signe sa...

Så fina! Riktiga retro-disneykulor

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Vackert! Fint att pynta med i annat än granen:)

Monstermønster sa...

Så stilig å pynte med dem i en glassvase! Takker for tipset!