måndag 17 januari 2011

Om att svepa in sig i ett tyg

Det var kallt och vinter i Indien när vi var där. Alla hade mycket kläder på sig, ofta stora tygstycken svepta på olika sätt. Av den kvinnliga klädedräkten sari såg jag inte så mycket, endast på nyårsafton när det var nyårsfest med disko på hotellet och där var fullt av välmatade fina damer som dansade så kläderna nästan gled av.En dag var motorvägen avstängd och vi fick ta en annan väg ute på landsbygden, då kom den här mopedisten i en vacker tjock filt.
Och en traktor även den med förare insvept i filt.
En sjal i vimlet i Old Delhi.
Det gäller att snabbt vira fast sin turban när det snart är dags för en tur med turisterna. Ett långt smalt tygstycke som tvinnas fast så som man nystar runt en nystpinne.
Getter och kalvar hade ofta ett litet tyg över ryggen, någon med stor röd rosett (tyvärr körde bussen fort förbi) En get var klädd i fleecetröja, ärmarna var uppträdda på frambenen.
Vi då? Köpte vi några tyger att svepa in oss i ? Jodå, här ser du en reskamrats (med "Bollywood" dans som intresse) vackra dansdress som snabbt syddes upp i hennes storlek. Till mig blev det några kashmirsjalar, några siden sjalar, där man syr ihop två tunna tygstycken med täta rader av förstygn, så fina.
Med hej fr. Koftan

4 kommentarer:

4U2! sa...

Snyggt tyg på din väns klänning!

Maria sa...

Där ser man vilken nytta man kan ha av sjalar. Man tänker inte på att det faktiskt kan vara kallt i Indien också. Tack för reseglimten!

Annika sa...

Roliga foton! Kul att se lite utöver typiska turistbilder!

Lena sa...

Kul att få se dina bilder! Själv har jag två saris som jag fått av vänner som varit i Indien.