lördag 12 februari 2011

Den som spar hon har....

Eller den som söker hon finner. Ni vet ju redan att jag hittar så bra grejer på loppis. Tycker det här med loppis känns bra på flera sätt. Loppisen jag fyndar i drivs med ideella krafter och pengarna går till välgörenhet. Och allt som säljs är skänkt och inte slängt, ett bra sätt att återvinna.Det finns egentligen bara en baksida på hela konceptet: Det blir fullt hemma hos mig! Men bra ändå, för nu när min Bella (som gillar extra allt) fått egen lägenhet kan hon beställa ur lagret. "Vill du ha några saftglas med roliga prickar?" frågade jag och fick ett ja. När jag plockade fram dem var det 6+6+5+3= 20 glas plus en kanna. Visst blir man glad av glas med prickar!Ett annat uppiggande fynd gjorde jag nyss. 5 meter tunt gardintyg i bomull med äpplen, aldrig använt. Tänk att det har legat i ett skåp hos en liten tant i massor av år och nu skall det bli gardiner hos en ung tjej. Sist vill jag visa Bellas glas som hon får av mormor, ett och ett vid födelsedagar och till jul. Nu har hon lägenhet med skåp att ställa dem i. Serien heter "Klocka" och kommer från Reijmyre glasbruk. Jag tycker de är jättefina och det är extra roligt eftersom min mamma kommer just från den lilla bruksorten i de Östgötska skogarna.
Med hej fr. Koftan

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vilken nostalgitripp, jag tycker att de bakersta glasen ser ut precis som dem vi fick dricka ur när det var kalas hos min morbror och moster. Känner plötsligt smaken av röd saft och jordgubbstårta. Och jag kommer själv inte så långt från Rejmyre. :-) /KataM

Carro/mysigtdesign sa...

Älskar loppisfynd... Vi har glas i samma tappning i sommarstugan...det väcker minnen det!

Fru Purjo sa...

Vilken sommarkänsla det var i de prickiga glasen :-)

Nettan sa...

Vilka härliga saker du hittar! Och glasen från Rejmyre är så läckra. Jag bor inte långt därifrån.
Ha en härlig helg :)

Tina sa...

Åå, jag blir alldeles lycklig av era vackra glas! :)

Kattis sa...

Prickiga glas är de allra bästa!:) Vi har några små söta saker, med tillhörande ljuvlig karaff, som lämpar sig utmärkt till portvin.

Ulrica sa...

De orange/röda och blå/gröna med 50-tals rutor har jag tagit hand om från mormor och morfars stuga och sen kompletterat med på loppis. Älskar dem men är vansinnigt rädd om dem! Handdisk och varsamt dricka ur, inget för fumliga små med andra ord... :-D

Anonym sa...

Vilken lycka att se dessa färgsprakande glas, skulle jag kunna tänka mig var så säker. Jag kikar in här hos dig då och då älskar att se allt fint du gör.
Kram Maggan

Sunna sa...

vilka skatter du har

metamorphosis sa...

Vilken härlig känsla att kunna ge vidare sina fynd till någon som uppskattar och har användning för dem!