söndag 20 februari 2011

Jag förbereder.......

Vad roligt att ni är intresserade av att sticka mobil eller laptopsfodral. Den stickade och sedan valkade ullen är perfekt! Jag ler och känner igen mig när jag läser om lager med växtfärgat som legat i "några" år. Under veckan som kommer förbereder jag mig lite och så blir det start under nästa helg. Jag tänker visa er lite om valkning. Ett bra sätt att starta sticket, någon snygg avmaskning, olika alternativ att stänga fodralet mm. mm.Jag vet att det är många som är erfarna "tvättmaskinsvalkare". Planerar länka till olika tips ute bland bloggarna så att flera kommer igång. Hör av er om ni har något att bidra med.I helgen har jag stickat på min kofta och kanske blir det färdig ikväll. Sen återstår fästning av trådar och det mycket uppiggande jobbet att hitta lämpliga knappar!
med hej fr. Koftan

9 kommentarer:

Sunna sa...

vilka bra ideer du kommer med, du skulle sett knapparna de hade på mässan..de gick inte av för hackor

Anna sa...

ska bli kul med valkning, otroligt fin kofta!

mariakarolina sa...

Här kommer en till som försöker att stickaupp växtfärgat garn från 80-talet. Stickade en kofta enbart i rätstickning som blev alldeles för stor på alla ledder, dessutom ful. Istället för att repa upp tvättade jag den i 40grader, efter att blivit inspirerad av dina provlappar. Nu har jag istället en super lyxig och snygg jacka!!! Tack

Loppans pyssel sa...

Jisses vad snabb du är på att sticka en kofta! Fin blir den också! =)

Malin sa...

Vad fin din tröja blir, och vad spännande att välja knappar till. Knapparna kan ju bli pricken över i:t. Det ska bli roligt att få läsa om valkning.

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Vilka härliga färger i koftan!

teresa sa...

Behöver verkligen ett fodral till min fina nya dator, så kanske hänger jag på.

Anonym sa...

Jag är precis på väg att köpa en minidator, en sådan man kan ha i handväskan. Ett stickat fodral är ju iskallt, det skall jag hänga med på =)

Kristina sa...

Mycket intressant på gång, ser jag. Det är alltid fint med filtat och bra är det också. Jag väntar med spänning på fortsättningen av din pedagogiska uppläggning av projektet.
Kram Kristina