måndag 21 mars 2011

Salix viminalis .....snart en lekkoja!

Under helgen har vi så smått börjat att vårfixa i trädgården. Ett jobb är att klippa korgpilarna. De planterades i en fuktig sänka i trädgården för ca 15 år sen, då var jag mycket intresserad av korgar och planterade dem för att få egen pil till alla korgar jag planerade att fläta.
Tyvärr har det inte blivit några korgar, endast ett par små klätterstöd till växter och något vindskydd. Men mina korgpilar växer kvar som ett monument över mina drömmar. De växer enormt varje sommar och blir som en vajande bambuskog, jättevackert!
Men nu skall det bli kojor av några riktigt långa årsskott.
Nu står de i vatten för att bilda rötter och sen skall de få flytta till en förskolegård i Majorna i Göteborg. Där skall de planteras i en ring, slå rot och blir en lövkoja som barnen kan leka i. Vilken tur att jag hade en pilodling när vi fick en kojidé!
med hej fr. Koftan

5 kommentarer:

englundskan sa...

Bara lite avundsjuk på din barmark, här är 70 cm snö över hela trädgården med omnejd.
Vet du när pilarna ska klippas? Min man vill såga ner min pil men det får han inte för jag vill försöka fläta korgar av den men jag vet inte om det är rätt sort. Kan man lista ut det?

maria sa...

Du får gärna visa bild framåt sommaren på lövkojan :)

Susanna sa...

Åh, en sån koja har jag tänkt att jag ska göra åt mina barn i vår trädgård :) Nästa år! Visa gärna bild på den färgiga kojan!

NillaK sa...

En sån koja hade min son på sitt dagis. Jättemysigt! Lycka att ha såna pilar. :)

metamorphosis sa...

Smart att bygga en växande koja - och lyx, både för dig med egen pil och för förskolan och barnen med en chef med sånna tillgångar!