fredag 15 april 2011

Sticka mera VANTAR

Nu är det dags att gå in och rösta på sticka mera vantsticknings tävling! För mig har stickamera sidan haft en stor betydelse. Det var där jag hittade alla fina bloggar och lärde känna flera av er genom olika byten och evenemang som Ulrica ordnar.
Jag har lämnat ett bidrag till tävlingen och kallar dem "Tomtebovantar", har gjort den i två storlekar, dam och barn. Garnet är från Wålstedts och jag stickar den i en slags reliefteknik (som jag inte kan namnet på) där man stickar med en färg i taget. Man flyttar maskorna (utan att sticka dem) från vänster till höger sticka när det inte skall bli vitt och det gör att prickarna (som stickas avigt) blir lite upphöjda så som flugsvampsprickar är.
Det var när vi skulle flyga till Indien som jag började. Har ett set strumpstickor i trä nr3 (mina flygstickor) och det fick bli utgångspunkten. Här sitter Viola och jag i Laxmi Vilas trädgård (som från början var en Maharadja palats) och har det bra och stickar på vantarna.
Kerstin med bloggen Calldesign har varit behjälplig och provstickat vantarna och lämnat kloka förslag på hur beskrivningen skall bli mer lättläst.
Tävlingen pågår till den 30 april och sen kommer beskrivningen finnas för nedladdning på stickamera om du har lust att sticka ett par sagovantar själv.
med hej fr. Tant Kofta
ps. Stor kram till Kerstin för hjälpen med provstickning och om du röstar på mina vantar blir jag väldigt glad! ds.

10 kommentarer:

Anna sa...

Hej jättefina vantar, kul att ha fått klämma på dem i verkligheten. Dessa kommer stickas till sonen och röstningen på dem är redan gjord!

kråkspark sa...

Har redan röstat på dig!!

Höstanemon sa...

Hej TantKofta!
Jag har naturligtvis röstat på de jättefina Tomtebovantarna! Dessutom har jag ju haft förmånen att få ha dem på mig och de var så härliga att sticka händerna i!
Ha det så bra i vårsolen!
Hälsningar
Höstanemon

frisky frog sa...

Vilka fina vantar - gladvantar! Lägger en röst på dig.
/Ha en härlig vårdag!

Anonym sa...

Hej Tant Kofta!
Jag röstade på dina Tomtebovantar igår, utan att ha koll på att du stickat dom!! Jag tittade bara på fotona av alla vantar och just dina gillade jag allra bäst!!
Hälsningar
Kati

Call design sa...

En stor KRAM till Dig Min goa Tant Kofta att jag fick den stora äran att provsticka vantarna. De är så goa!
Kramar

fale artut sa...

Gladvantar! Ha det bra!

Bibbi sa...

Hmm,verkar som länken till röstningen
inte fungerar.

Evelina sa...

Å! Jättefina!
Elsa Beskows sagor är så fina
och dina vantar så pigga :)
Dessutom slår jag vad om att det är en
fiffig teknik och god passform :)
Det är ju Tant Kofta!

Susanne sa...

Det var precis vad jag blev av dina vantar, det vill säga glad :). Därför fick dina vantar en röst!