söndag 3 juli 2011

En slarvbukett

Igår firade vi att nu har jag fem veckor ledigt! Framåt kvällen kom Torprosen med make för att äta middag med oss i växthuset."Det är bara en slarvbukett" sa Rosen om den bukett hon hade med sig från sin prunkande trädgård. Men jag tycker den är underbar, extra allt liksom. Här finns många fina blommor men för mig är Mariaklockan bäst. Den har så vacker färg och "prasslar" lite då man tar i den, lite krispigt liksom.
Förr var min trädgård så fin med massor av blommor, en sommar hade jag Mariaklockor i dubbla rader efter en stengång och det var magnifikt. De är lite raka och stela i sitt växtsätt och stod på parad. Och Bella som då var en liten unge fick plocka hur många hon ville.
Mariaklockan är tvåårig, man sår den och får en liten planta första sommaren och så kommer blomningen sommaren därpå. För att förlänga blomningen skall man plocka bort de överblommade blommorna jäms med stjälken. Man knäpper helt enkelt bort knappen blomman sitter i och där fröna bildas. Det är ett särskilt ljud när man gör det, knäpp, knäpp.
En trevlig syssla vackra sommarkvällar.
med hej fr. Tant Kofta

8 kommentarer:

Chris B sa...

Ljuvlig bukett,
Håller med dig. Mariaklockan
är läcker.Tyvärr börjar min
blomma ut. Jag plockar och
hoppas på mer blom

Sanne sa...

Underbar bukett, säger jag också! En bild att spara och ta fram och titta på när snöstormen viner runt knuten. Men det vill vi inte tänka på nu! Ha en riktigt skön sommarkväll.

Maja sa...

UNDERBART!!
Nu ska jag "offra" lite av mina
blommor från trädgården.
De är ju så vackra i en blandbukett!
I dag har jag skördat mina lavendel
igen!

Kram från Maja

Tina sa...

Så vacker bukett!
Tack för tipset om Mariaklockan, det ska jag prova.

Mia stickar sa...

Hon kan mycket Torprosen, fota göra vackra buketter....... Den ser helt bedårande ut!

Torprosen sa...

Vad roligt att du gillade buketten som kom till i all hast eftersom vi hade barnbarnen hemma. Tack för en MYCKET trevlig kväll! Kram Torprosen med make

Sunna sa...

Grattis till semester och den underbara buketten, här är det en vecka kvar till semster så nedräkningen har börjat

Nettan sa...

Härligt med semester! Och vilken underbar bukett!