söndag 31 juli 2011

I bersån.......

Livskvalitet är för mig att sitta i kvällssol i bersån och skriva stickbeskrivningar.Här är nu alldeles stilla efter en rolig helg med trevligt besök. Vädret är klart och varmt efter lite regn och några åskknallar. Ladusvalorna håller låda och det låter som en "syjunta", ett trivsamt tjatter. De är ett 50tal svalor och de snackar på för fullt. Alla vuxna och ungar från två ladugårdar, ett sensommarljud som jag skall försöka tänka på när det regnar och blåser i november.
Idag har jag renskrivit beskrivning till två nya sjalar. Den enkla "3 rät och en avig" (på bilden apelsinfärgad) och den blå som just nu går under arbetsnamnet "Raka rör". Ni vet väl att det finns en gräsart som kallas rör. De är mycket raka och har en liten vippa längs upp. Med sjalen är det tvärtom, vipporna är längst ner efter kanten men ändå. Så har jag nya vantar på gång med en rätstickad mudd och i fyra storlekar. I morgon skall jag färga garn igen, garn till gladvantar, apelsinsjalar och koftor. Så kommer det nog en lastbil med ett stort paket till mig ifrån England. (Under eftermiddagen idag har det kommit till Göteborg enligt TNT´s spåra försändelser funktion på nätet). I paketet finns det garn (vad annars?)
På lördag är det "Öppen koffert" med mycket nytt och Viola skall baka bullar.
Med hej fr. Tant Kofta som tycker allt är toppen.

5 kommentarer:

Call design sa...

Livskvalité!

Kattis sa...

En berså i kvällssol, svalor, stickbeskrivningar och garn. Det låter allldeles, alldeles underbart! :)

Maritas Maskor sa...

Det ser härligt ut vid ditt trädgårdsbord!
Det syns att du trivs där (vem skulle inte göra det :)?)
Låter väldigt spännande med paket från England med garn! Vi brukar bara få bildelar därifrån :) Men det är i och för sig rätt praktiskt också :)
Ha en jättebra vecka!

Anonym sa...

Å va härligt, ser fram emot att få se dina nya garn+beskrivningkit. Imorgon ska jag få börja sticka på äpplemössan som jag köpte av dig i våras och så hoppas jag kunna komma till din öppna koffert under månaden.

Birgitta sa...

å jag önskar jag kunde komma och se alla garnerna men det är lite långt jag väntar med späning på den blå sjalens mönster du får gärna skicka den till mig vänliga hälsningar birgitta ps. damen från ställberg min mail är babbla52@gmail.com