fredag 12 augusti 2011

Oboj vilket vackert väder!

Solen skiner idag. Luften är hög och det fläktar lite och är lagom varmt. Mitt bästa väder! Och jag har färgardag, det roligaste jag vet.Här finns en del på tork och en del i grytorna. Det gäller att hålla reda på hur jag gör, så med jämna mellanrum tar jag små prover och häftar in i min färgbok för att minnas lite bättre.
När jag färgar har jag alltid luggen uppsatt (med en av mina intelligenta klädnypor), min man kallar det för "färgarfrisyren". En mycket praktisk lösning.
När jag färgar är alltid Sigge med och håller kollen.
Oops, här ligger en härva jag tappat. "Nyponros" i en ny tjock silke/merino kvalitet (som en dröm)
Om du har lust och möjlighet är du hjärtligt välkommen i morgon på "öppen koffert". Då kommer det att finnas några härvor av garnerna jag visade i förra inlägget. Fredag kväll och nu har jag skrivit om texten lite: För er som är nyfikna kan jag berätta att Krickelina kommer att sticka sin mysteriestickning i två gröna och en himmelsblå ton, vilket passar bra eftersom den heter "Earth and sky" och Lena i Krylbo valde att sticka sina sjalar i mörk apelsin + nyponrosrosa och en i bläcklila + turkos. Läs om deras färgalternativ i förra inlägget.
Med hej från Koftan

11 kommentarer:

Krickelina sa...

Åh vad jag längtar!!!

Bettan sa...

Din "koffert" ligger lite långt bort men nångång när jag är ute och åker ..då ska jag åka in och kolla i kofferten! Jag har precis börjat på det turkosa garnet jag köpte av det , helt UNDERBART att sticka med. Jag kommer klart att beställa mer av dej så småningom. Förresten, finns du på Älvsjömässan?? Isåfall kan man kanske handla av dej då....
Kram sytanten

4U2! sa...

Härligt med alla färger!

Ing-Marie i Säter sa...

Härliga färger.
Ska du hålla i mysteriestickningen eller finns den någon annan stanst?

Anki sa...

Vilka underbara färger, sannerligen uppiggande att se på!

Mia stickar sa...

Så fint att se så många härvor i olika nyanser på en gång, sen är även du härlig att se på! JAg gillar också vädret i augusti när det blir lite högre och klarare luft och inte så tryckande varmt!

Sanna T Sköld sa...

Nu bor jag så där i fel ände av landet igen!!! Skulle så gärna vilja komma till din koffert när den är öppen. kanske med tiden. Håller du till långt från Borås? Skall dit på vävmässa i september nämligen.

Anna sa...

Hej alla har vi våra små knep, hoppas bläcklila och turkost finns kvar till helgen v33!

Tatiana sa...

Vilka underbara färger på garnen.
Vad använder du vid färgningen, är det växter?
Trevlig helg.

Sunna sa...

ahh va kul, ska du köra en mysteriestickning, har du sett visa lisas nya sjalmönster, tänkte höra om du hade något passande garn till den?

Smålandsstickan sa...

Hej! Jag går ofta in på din blogg när jag behöver piggas upp o få inspiration. Jag gillar skarpt alla "färg-explosioner" jag möts av!!!

Keep on girl!