fredag 23 september 2011

Garderar med X

Jag håller på med en smalrandig tröja som jag stickar av tweedgarner ifrån Rowan. Tänker att oket skall vara ljust och nertill är tröjan mörk. Tweedgarnerna är färgkordinerade så de balanserar mot varandra på ett vackert vis. Så fick jag för mig att lägga med två ränder ifrån ett Noro garn (honung och turkos) och en orange Visjö ifrån Östergötlands ullspinneri. De är inte färgstämda, jag tycker de hoppar ut för mycket ur stickningen. Försöker dämpa dem ett ett par broderade kryss i en av bottenfärgerna.
Och som extra krydda några knappar i den rätta röda tonen "Lobster" kallar Rowan den. Just nu känns det rätt och lite kul.
Söndagen den 23 oktober skall jag besöka Sticknätets stormöte på Bohusläns museum för att berätta om färger och randningar. Målet är att jag då ska visa en färdigstickad "tröja med kryss". Här kan du läsa mer om mötet och om vad jag kommer att berätta om.
med hej fr. Tant Kofta
Här kan du läsa mer om

5 kommentarer:

Kattis sa...

Tjusigt! :)

Anna sa...

Fin fint!

Stickfarmor sa...

Det blir jättebra. Kryssen och knapparna kommer att dra ögonen till sig.

Susanna sa...

Oh så tjusigt! Jag gillar också Rownas tweedgarner, de är sköna att sticka i men jag gillar inte att de sticks så mycket när man sedan har plagget på sig. Något tips på hur man får bort det stickiga? Har en just klar kofta i Rowan tweed som jag inte vill ha på mig för det sticks.
/Strömming

teresa sa...

Såg dig hoppa av bussen med den fräckaste prickiga "Dramaten" en dag. Cool!