söndag 2 oktober 2011

Ute på en liten vift...

Tack vare nätet och Sussilulls blogg fick jag reda på att det var skördefest på Orust och lite däromkring. Torprosen och jag åkte på en lite vift och började med Systrarna på Kullen. Där var fullt av folk, Sussilull och ett glatt stickgäng ifrån Kungälv var de första vi träffade! Så trivsamt och kul. Efter en runda i hantverksladan fortsatte vi mot Orust Blommor.
En bit innan Ellös fick vi se den här härliga skyltningen och det var bara att åka in. En ny härlig lada full av hantverk, nybakat bröd och marmelader. Vad sägs om Päron med valnötter och ingefära eller Nektarin med vanilj och konjak? De står nu hemma på köksbordet och skall ätas ihop med lite god ost och te nu i kväll.
Så åkte vi vidare till Orust blommor, för mig var det roligast med fåren. Ett Gotlandsfår, ett par Värmländska skogsfår och om jag inte minns fel en Hälsingetacka med tre lamm.
Tama och fina och vana att bli kelade.
När ett av lammen vilade huvudet i min hand smälte mitt hjärta och jag bestämde mig för att skaffa egna så fort som möjligt.
I ladan intill den fräsiga cykeln köpte jag de här fina kassarna av Susanna som sytt dem. Den grafiska med trianglar är till mig, helt perfekt! Den randiga som är sydd i ett härligt vintagetyg kan bli till en som gillar extra allt, vi får se om hon gillar den.
Med hej fr. Tant Kofta

6 kommentarer:

Susilull sa...

Det var jätteroligt att träffa dig, och jag lovar att komma till ditt växthus till våren!

Så mycket roligt ni hann med! Det blev ju pga bilkrångel inte mer än besöket hos "Systrarna" för oss.

Hamrånge slöjdare sa...

Vilken härlig dag!

vonnaponna sa...

Låter som en dag i min smak. Triangeltyget har jag för övrigt på väggen i mitt rum på jobbet. Är väldigt förtjust i det.
Ha det gott önskar vonnaponna

Anelma handarbetar sa...

Vilken härlig dag du har haft. Fina kassar har du köpt också!

Kram

Torprosen sa...

Tack för en mycket trevlig eftermiddag..tunnbrödet var smaskigt! Kram Torprosen

Mia stickar sa...

Det är så kul med bloggen och mnniskor "man lär känna" här i denna värld och att sen få ses i den verkliga världen! Ni verkar ha haft en härlig dagsutflykt!