lördag 5 november 2011

Ett par enkla klick...

Det finns en fara med att ligga hemma i sängen och vara förkyld. Man tycker synd om sig själv och säger till sig själv (samtidigt som man korsar fingrarna) "Att det här behöver du Lotta". Plötsligt hade jag klickat hem två rundstickor från "Signature Needle Arts" bara för att prova om de är bra.
Det är de kan jag berätta, lätta, snabba och med bra spets.
Jag stickar allt med rundsticka: Runt som vanligt eller med magic loop eller fram och tillbaka. Signature Needle Art stickorna har en fast men mjuk och bra kabel och jag valde den längsta längden. Stickar annars med lite av varje i rundstickeväg, men mest med Knitpro i metall, trästickorna (som jag har några av) tycker jag är fula och späckliga så jag tappar lite av min sticklust när jag använder dem. Har även en Addilace sticka men eftersom den är av mässing och jag mycket känslig för dofter känner jag pustar av mässing hela tiden under stickningen.
Är man nörd så är man och då kan man ta upp sina "välfärdsproblem" med er. Stickning är ju en materialsport eller vad säger ni?
Jag kan i alla fall varmt rekommendera stickorna. Har nu lila 3.5: or och gröna 4:or. Gillar de starka färgerna! Har valt spets stiletto och den kortaste stickan och när jag beställer igen väljer jag längre för de ligger bättre i handen då tycker jag. Nu tänker jag att om jag kokar soppa och tar med till jobbet i 4 dagar istället för att äta ute eller struntar i att köpa godis under några veckor så kan jag köpa några till. Det lutar åt 3.25 och 4,5 vi får se.
Här kan du se en väldigt amerikansk film där stickorna demonstreras. På mina stickor sitter en sjal "3 räta och en avig" i vinröd royal baby alpacka mjukt som en dröm. Och kombinationen av vinrött och knall lila är lite lagom "äckelfint" och helt i min smak.
Med hej från en sticktokig.

18 kommentarer:

Stiko Maria sa...

Åhh. Dom har jag suktat efter läänge! Kul att höra vad du tyckte! Nu blev jag övertygad om att dom passar mig. Kör också Knit Pro metall och har svårt för trä & mässing.
Nu vet jag vad jag ska önska mig i julklapp! :-)

Otaliga projekt sa...

Det låter helt fantastiskt. Jag tycker att det är så roligt när någon brinner för sitt intresse, oavsett vad det är.
Men när det gäller stickor så har jag inte ens vågat prova något annat än de vanliga traditionella som jag har fått från mormor. Jag är så "rädd" för att fastna, då alla nyheter verkar vara något utöver det vanliga....
Tänk om det skulle påverka garninköpskontot?!

Maja sa...

Det ser man hur olika man kan tycka.
Jag sitter just nu med ett par Knit Pro, härligt spräckliga och jag blir glad bara jag tänker på dom;-)
På dom har jag en vriden sjal/krage i olika påfågels färger däribland ett Royal Baby Alpacka köpt av dig!
Återkommer med beställning på mer när lagret sinat lite!
Kram

Mia stickar sa...

Håller med om att knit pro inte är vackra men sköna att sticka med men inte så kul när de går av och man har åtta mil till staden och få i nya!

Anna sa...

Man kan inte leva utan 3,25! Du är värd att klicka tycker jag!
:))

Medea sa...

Riktiga gladstickor. Jag som flyger med mina stickor kan inte ha metallstickorna så jag har inte ens provat dem. Har knitpro-trä som inte är vackra men sköna att sticka med, tycker jag. Men som sagt, prio ett för mig är att de går att ta med på flyget.
Superläckert med det hallonröda och lilacerise!
Ha en fortsatt skön helg.

Anonym sa...

Stiliga, smög in på signatures hemsida och tittade lite, men det blir att äta soppa hela veckan. Lyxigt snygga men jag trivs fint med knitpro i trä.

miastick sa...

Underbara stickor! Jag ligger förkyld i sängen men tyvärr får nig sånt lyxklickande vänta lite. Har klickat på så mycket garn på sistone :)
Håller med om knitpro, fula och lossnar ofta i skruven och går sönder ibland.

Nystanet Woolly I sa...

Dessa stickor har jag tittat på länge men inte slagit till, nu kanske jag med får klicka iväg en beställning:)
De verkar ju ha löst allt det som jag irriterar mig på med knitpro, även om jag stickar mycket med dem.
Ha det så gott.

fale artut sa...

Fina stickor kan Du behöva, man kan ju se dem som KONSTVERK! Är det bara jag som inte tycker att Knit-Pro är fula? Kan ju vara för att jag kardar spräckligt! Och har lätt spräckliga får! Roligt att läsa om dina erfarenheter i alla fall!

Mikaela sa...

Dessa stickor låter intressanta, bra om de har en spetsig tipp. Vet någon om man kan köpa dessa från någon svenska butik?

Maritas Maskor sa...

Det är ju klart som korvspad att du skulle ha de där stickorna! Tänk att det är så kul att då prova lite nytt.
Och man ska kanske inte ha så dåligt samvete ändå? Det kan ju vara värre än en ny rundsticka eller hur...?
Krya på dig Koftan!!

Sanne sa...

Har sagt det förut och säger det igen: man kan inte ha för mycket sticktillbehör! Tur att jag inte är så känslig för dofter som du för jag älskar mina Addi Lace! Men jag använder KnitPro metall och "vanliga" rundstickor också, tar det som passar bäst (eller de som är lediga). Däremot har jag svårt för alla former av trästickor, de går av och de går trögt att sticka med tycker jag. Men det är väl tur att vi är olika?

Blåbærlina sa...

Nydelige pinner du har skaffet deg! Skal titte litt på saken jeg også... bare elsker fargesterke pinner, heklekroker (og ullgarn.....) Har kjøpt meg et sett med emaljerte heklekroker gjennom Hobbyklubben og de gjør arbeidet MYE morsommere. Ellers bruker jeg mange gamle pinner i rødt/turkis/grønn. Takk for tips, fint å investere i godt redskap! :O)
Strikketøyet ser også veldig fint ut, samt de mormorsblommorna!!
Ha ei fin strikkeuke!

hjertelig hilsen fra NINA

Stina sa...

Men nya stickor är man nog alltid lite värd tycker jag! =)

Anna - stickande trädgårdsmästare sa...

De ser ut att ha en fantastisk spets! Jag är trött på att knitpros spetsar nöts ut så snabbt samtidigt är jag inte förtjust i metall. Var har du köpt stickorna ifrån?

Matilda sa...

Haha jag håller med om att Knitpro-stickorna är riktigt fula. Men jag älskar dem ändå. Ibland när folk ser mig sticka får jag mer komplimanger om stickorna än om det jag stickar, vilket jag tar som en stor förolämpning, då jag som sagt inte gillar Knitprostickornas spräckliga utseende.

Pernilla sa...

Hej! Jag är på g att köpa ett set av dessa stickorna. Jag fick presentkort när jag fyllde år förra veckan. Jag har bara svårt att bestämma mig! Vilken kabellängd tycker ni bäst om? Jag funderar mellan 80 eller 100 cm. Jag gör inte magicloop, så behöver ingen lång kabel för den sakens skull. Sedan är det längden på stickan, 5 eller 6 inches? KKöpte du 4 inches, eller vad menar du med den kortaste? Har du stora händer? Mina är ganska små, men jag funderar ändå på ifall man ska köpa 6 inches.. tyvärr vet jag dock inte hur det storleken känns i handen. Rädd att man inte skulle gilla den. :)