måndag 6 februari 2012

Vinterns bästa vän..

När det är så här kallt är det bra att ha garderoben full med koftor, man håller sig varm. 
 Men min bästa vän den här vintern är den här sjalen stickad i royal baby alpacka 187m/50 gram. Färgad av mig och stickad efter beskrivningen "3 räta och en avig". På inspiration av Tina stickade jag sjalen lite tätare och fick mer som ett plagg som jag använt mycket, så praktisk och skön. Jag använde stickor 3.5 och stickade upp 200 gram garn.
 På resan till Madeira över nyåret hade jag den över axlarna mest hela tiden. Det är lite tantvarning och säga att "Om man är varm om axlarna så mår hela kroppen bra" Men så är det med mig nu för tiden. Nu om dagarna har jag den virad runt halsen i så många varv det går.
 Bilderna är tagna nere vid vattnet intill Lido området och jag står i ett gammalt kolmagasin. Grått och rost är vackert och lyfter det mesta. Min ambition är att färga upp garn och lägga i webbkofferten men min tid räcker inte ihop.
Med hej fr. Tant Kofta
ps. Tack för alla kattkommentarer, idag har jag köpt kattlåda och duschat transportlådan så nu är vi snart redo. Jag talar allvar med min gamla Roland och säger att nu får du vara en bussig katt ds.

7 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Den är jättefin, vilken snygg färg!

Susilull sa...

På mitt jobb är det ibland väldigt kallt. Känner mig verkligen som en tant när jag känner hur det ilar utefter ryggen - och då tar fram min "jobb-sjal" som alltid hänger i garderoben. Genast blir det varmt och gott och allting går mycket lättare! Har även en gammal stickad kofta om det blir riktigt illa:-)
Fina bilder på dig och den fina sjalen!

metamorphosis sa...

Länge leve sjalarna och vilken underbar färg du var på din sjal!

Sjalar är verkligen räddningen under de kyligare delarna av året! (läs: alla månader utom juli, ungefär...)

Tatiana sa...

Vilken fin sjal du stickat!

Sanne sa...

Får vara hur mycket tantvarning som helst på sjalar så länge dom håller en varm och go! Färgen på din är verkligen fin, man blir nästan varm bara av den.

YoKo - Liten Anna sa...

vackert mot ditt hår! Underbar miljö desstom

The Willow Fairy sa...

Då sällar jag mig till tanternas skara för sjalar är det bästa jag vet. Helst stora så man kan knyta i ryggen. Oj vad jag blev sugen på att göra färdigt min glad sjal... NEJ - koftan först...