tisdag 26 februari 2013

En del dagar är bättre än andra.

Idag har det varit en sådan dag. Solen sken och det var vårljus i luften och lite värme. Jag kom hem från mitt extrajobb en bit in på förmiddagen och kände "Att vilket bra jobb det är och så fina människor".
Så har jag nya "Tant Kofta" grejer på gång på flera sätt; värmande, roliga och utvecklande. Ni får veta mera snart. Dessutom hann jag starta upp min färgning som nu skall pågå i två heldagar. Provade två nya kvalitéer och det blev bra båda två. En tjockare ullgarn till äpplen och annat, som tog färg precis som jag önskade. Och så ett vackert ganska tunt garn, det apelsinfärgade som är slätt tvåtrådigt med snitsigt fall och dessutom lättfärgat! Det är verkligen skillnad mellan garn och garn då man färgar. En del fibrer äter upp pigmenten, andra håller emot och måste trugas. Håller nu tummarna för att luftavfuktaren gör sitt jobb i natt så jag kan provsticka i morgon.
På lördag är det första öppen koffert i växthuset och på söndag åker jag till Borås och då skall det finnas garn i alla smaker.
Hej hopp till alla!

9 kommentarer:

Anna Martina sa...

En del lördagar är också bättre än andra, som de när man får hälsa på dig och köpa garn!

PetraO sa...

Åh Lotta - jag är också glad idag och ännu gladare blir jag när jag ser de fantastiska nyfärgade garnerna!

Sockan o Vanten sa...

Vilka fina färger - kanske hinner jag förbi på lördag till öppna kofforten - annars var i Borås är du på söndag? Kurser i färgning, håller du det? Hade gärna gått! //Ulrika

Marianne Lund Evensen sa...

Jeg tror jammen det er våren som er på vei, for humøret er på topp!
Ha en super uke :)

Lisbeths verden sa...

Ååå så vakkert, jeg elsker orange :) Selger du?
Hilsen beth

fale artut sa...

Hej och Hopp på Dig, från mig och fåren!

Susilull sa...

Underbara färger! Älskar orange!

Anonym sa...

Då ses vi på söndag! Jag ska följa med en vän som säljer sitt garn stickeventet i Borås, jag antar att det är dit du ska?/Anneli Sinkkonen

Manduzana stickar sa...

Åh, vilka underbara färger!