tisdag 4 juni 2013

Hemma igen...

Det var lite overkligt att komma hem till en intensiv grönska. En stark kontrast till Peking där allt är omgivet av gråhet och dis p.g.a.luftföroreningar. Går nu och vankar och väntar att min resväska som är fylld med skatter skall komma tillrätta, den var inte med till Göteborg utan blev kvar på Arlanda där vi landade i går eftermiddag. Resan jag varit på var fantastisk, datorn är nu efter tankning full av fina bilder och när jag skulle välja något att starta med blev det de här:
Kashmirgetter som ger den mest värdefulla, mjuka och vackra fiber av all djur. Endast ett par hekto per år och som spinns till ett tunt vackert garn som snart finns i min koffert (om nu resväskan kommer tillrätta).
 Jurtor som är nomadfolken i Inre Mongoliets ursprungliga bostad. Då flyttbar av ullfilt, nu i stillastående betong. Här en turistvariant i en mongolisk stugby där vi sov en natt.
Obeskrivligt vackert; Det oändliga slättlandet, himlen som en kupol, små seniga hästar och krusiduller på det mesta.
Det kommer mer hälsar Tant Kofta.

5 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Vilken spännande resa! Jag har också varit ute på äventyr senaste veckan (inte fullt så långväga som du, men Jerusalem) och har nu samma "problem": vad ska jag börja med att blogga om? :)

Inga Johansson sa...

Ska bli spännande att få läsa om din resa. Hoppas väskan kommer tillrätta snart.

Torprosen sa...

Välkommen hem! Skall bli kul att höra m din resa!Susanne

Stickorren sa...

Oj så tråkigt att väskan är försvunnen. Den ville väl resa lite till. Jag får innerligt hoppas att du har den nu när du läser detta.
Själv har jag vankat hemma o ätit hostmedicin och gjort inget.

Anna Martina sa...

Välkommen hem! Ska bli roligt att se fler bilder och höra mer om din resa!