måndag 4 november 2013

Kringelikrokvantar = varm och glad på flera sätt.

Här är mina nya vintervantar med kringelikrokbroderi, dvs. kedjestygn med naturbrunt ullgarn, samma som i vantarnas muddar.
Strax innan jag skulle åka till Stockholm och Syfestivalen låg ett paket i lådan. En fin stickgömma och en härva handspunnet och handfärgat garn som fina Eddy gjort.

Jag tänkte direkt på ett par vantar eftersom jag sysslat mycket med det under en period. Till nästa säsong kommer ett nytt häfte med släta vantar i 4 storlekar (barn x2, dam och herr) och för olika tjocklekar på garn.
För att ta reda på hur garnet var graderat nystade jag upp det i två nystan. För att få dem lika stora använde jag en våg. Om du inte har en passa på att önska dig en i julklapp, mycket användbart i sticksammanhang. Det blev två bakelser, hur läckra som helst.
Då jag misstänkte att garnet inte skulle räcka gjorde jag muddar av ett naturbrunt ullgarn och ställde in mig på bruna tummar eller bruna toppar på vantarna.
Men garnet räckte det blev några pyttenystan över. För att få mudden och vanten att trivas bättre ihop broderade jag ett på svängar med kedjestygn över vantens yta. Till sist fäste jag trådarna, tvättade vantarna i ett väldoftande schampovatten, där jag "bakade" med dem en stund så de filtade en aning. Så sköljde jag, rullade i frotté, tog på mig de fuktiga vantarna och  formade dem efter handen. Till sist lade jag dem sedan luftigt till tork. Tack Eddy för en fin present! med hej fr. Tant Kofta 
ps. den här veckan är jag gästbloggare på Kravallslöjd klicka här för att komma dit.

10 kommentarer:

Min Underbara Hobby sa...

Jättefina vantar :)

Sjömans-Elin sa...

Gud vad fina de blev! Eddy är en go en!

Anna Martina sa...

Så fina de blev!

Barwitzki sa...

Flotte votter har du strikket.
Storfine farger og broderi.
Ha en fine uke. Hilsen fra meg.

Birgitta Andersson sa...

Jättefina vantar !

Löpmaskan sa...

Fint garn i superläckra färger. Jag blir bara mer och mer sugen på att spinna.

Sigrid sa...

Så fine votter det ble! (og så fint med garnnøster på fat!)

Jeg har omsider fått blogga filisilk-jakka mi: http://sigridstrikker.blogspot.se/2013/11/ferdig-en-jakke-av-solstraler.html

Har brukt den et par uker og er storfornøyd. fargen er helt fantastisk:)

karin.ellen sa...

himla tjusiga vantar!

jag har mailat dig för att jag vill köpa garn till en röd äppelmössa, finns det? Efter mässor och annat kanske det är slut?

/Karin Jonsson

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Tack för vantkomplimanger, det är Eddy som skall ta åt sig äran.
Karin.ellen: Det finns mösspaket och du har ett mail i din box strax.

Manduzana stickar sa...

Så himla fin present du fick! Och vilka superfina vantar du stickade av presenten :) Roligt med broderiet som liksom binder samman vanten!