tisdag 29 oktober 2013

Tack, tack!

Så här såg min monter ut i fredags morse strax innan Syfestivalen öppnade. När vi på torsdagen byggde och fixade kändes det stort och opersonligt och jag jobbade för att skapa ett hörn som var lite av mig. När det sen mässan öppnade fylldes lokalerna av glada och positiva människor och allt blev annorlunda, värmen steg.
Tre härliga dagar med full fart och gasen i botten.
 En ovärderlig hjälp är min fina ÅsaViola som nu är ett mässproffs.
 Innan vi reste var det mycket att ordna med. Här en annan hjälpreda, busiga Frasse som har kollar garnet som skall bli blad till stickat äpple. Har fått frågor kring vad det är för redskap jag använder, det är en garnlängds mätare som jag köpt hos Nancys Knit Knacks. Perfekt då jag gör stick-kit eftersom det alltid blir rätt mängd garn i varje nystan.
En koffert med äpplegarn som sen följde med.

Innan jag började packa färgade jag intensivt i flera dagar. Här "Filisilk" i hösttoner.
Som sen packades ner i en koffert. Nu sitter jag här och känner mig glad och varm av alla trevliga människor jag träffat. Trogna bloggläsare, Instagram tjejer, reskamrater från den fantastiska Kinaresan i maj och många glada firmor och deras ägare som också var med med sina grejer och så föreningen STICKA som höll workshops framför min monter i dagarna tre.
Tack alla så fint att ses, många hej fr. Tant Kofta

11 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Tack själv Lotta!
Det var så roligt att få träffa dig igen och få titta in i dina koffertar! Jag är så nöjd med mina inköp på Symässan, så det kliar i fingrarna :)

Iréne JB sa...

Gillade din monter jättemycket, koffertarna och trasmattorna bröt verkligen av! Dessutom jättekul att träffa dej irl. Angorett har redan blivit en bra bit på The Chubby Juggler.

Anonym sa...

Hej igen!
jag har frågat dig tidigare när äppelgarn o mönster är till salu - går det att beställa nu?
Hälsningar Lotta

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Så kul att ses Marita och Iréne!
Lotta: Hör av dig via epost så fixar vi detta. hej@tantkofta.se

Anonym sa...

Hej Tant Kofta! Var på Syfestivalen för första gången på lördag och att du var där var huvudorsaken till att jag åkte ner från Hälsingland till Älvsjö. Var så kul att se dina garner irl och att få byta några ord med dig på em! Nu ser jag fram emot att sticka klippkort i den fina rosa filisilken jag köpte o så hoppas jag din nätbutik kommer igång snart så jag kan köpa angorett till en kofta. // Bellis

Monica Flöjt sa...

Tack själv......härligt att se och känna på dina härliga garner. Har ju bara sett dem på bild förut. :-)

Margareta Blästa sa...

Så underbart och så glad man blir, både av dina garn och av att träffa dig

Birgitta sa...

Jag var ju inte där, men jag måste säga att bara av att se bilderna på allt vackert garn gör mig glad - vilka underbara färger1

AnnaF sa...

Det var verkligen så mysigt att få hälsa på i din monter! Du fick till en härlig stämning i ditt hörn :)

Filisilken jag köpte i den grålila färgen kommer att bi Helt Perfekt kombo med den orange-röda jag redan hade hemma. Jag längtar tills jag kan börja sticka på den, men det får nog vänta till efter jul... Julklappsstickning först! Där får jag ju njuta av de två silkemerino-nystanen jag köpte ska få bli julklappar :)

frisky frog sa...

Så skönt att höra att du tillfrisknade till mässan. Det är ju inte roligt att stå där febrig och dan. Och så roligt att du är nöjd med Stockholms-resan. Där var säkert massor av folk som njöt av dina fina garn och mönster.
/kram

Eva sa...

Sitter här och stirrar på bilden och kan, fortfarande, för mitt liv intee begripa hur jag kunde missa dig...
Surt! :(
(Skall inte göras nästa gång, då letar jag rätt på dig först av allt alltså!!)