onsdag 18 mars 2009

Vinnaren är.............................!!!

Högtidig dragning i vårlotteriet! En knappburk med rizomer till olika krukväxter. Tack allihop för kommentarer och positiva uppmuntrande ord.

Vinnaren är Pernilla med bloggen Stickalite. Grattis!! Jag vill också dela ut ett hederpris och det går till Garntrollet, din blogg har jag läst och inspirerats av så länge. Till slut tog jag steget själv och började blogga och det är så kul .

Nu lite annat blomsterprat.
Idag visar jag en kruka med växter som jag nästan höll på att slänga i höstas. Jag tror det latinska namnet är Hawortia. En enkel suckulent som man kan glömma att vattna och därför har den stått på jobbet. I somras fick de åka med hem och glömdes ute i trädgården. När jag plockade in de sista växerna i höstas fick de följa med ner i källaren. De var inte i något "på jobbet skick" och jag hade inte hjärta att kasta dem. Vid omplanteringen nu i mars upptäckte jag en blomstängel. Det blev snabb omplantering och skjuts till stan igen. Nu gläds jag åt den blekt orangefärgade blomman.Och tackar mig själv att jag inte slängde den.

Den som spar hon har, hälsar Koftan

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Grattis till Pernilla. Tacka Tant Kofta för att du hade tävlingen och lycka till med blommorna

Kristina sa...

Oh, så vacker blomma! Lyckliga du!Jag har sett de små gulliga bladrosetterna med vita prickar hos min svärdotter, men aldrig att de har så vackra blommor. Undrar om de tillhör agavefamiljen? I så fall dör de nog efter blomningen och så kommer det små babyrosetter runtomkring. Det skall bli spännande att höra forsättningen.

The Willow Fairy sa...

Satt och sorterade bilder ikväll och då hade jag bilder på en likadan blomma som jag fotade 2005 på Rodos, har inte vetat vad den heter, och att den kunde blomma här. Grattis.

Mia stickar sa...

Det är bra med lite hot om sophinken! Flera av mina orkideer som jag varit på väg att kasta har helt plötsligt skickat upp en stängel! Och då kan man ju inte kasta dem!

Susanne sa...

Vad roligt!! Jag har en likadan i köksfönstret men inte blommar den inte, kanske är för snäll mot den :)

Stickfantomen sa...

Grattis till vinnarna!

Fin beskrivning av hawortia. Har trott att det är en sorts aloe men nu vet jag. Här blommade den också förra året med två eller tre stänglar. Tack tant Kofta för namnet på växten.